5 scenario’s waarbij je wél effectief gebruik maakt van vacaturesites

In mijn vorige artikel ging ik in op de vacaturemythe: waarom het zoeken naar werk via vacaturesites
vacaturesitevoor veel professionals niet werkt. Daarin legde ik uit dat werkzoekenden zich vaak blindstaren op de zichtbare vacatures, die vaak ook nog een keer oud zijn, niet beschikbaar of zelfs ronduit nep. Heb je het gemist?
Lees het hier dan alsnog: de vacaturemythe

Uiteraard licht ik deze keer ook graag de andere kant van deze stelling toe. Want die is er gelukkig ook! Er zijn namelijk ook situaties waarin en redenen waarom je wél naar vacaturesites wilt kijken. En, als je de juiste kanalen gebruikt, er ook echt kans is om er een nieuwe carrièrestap mee te verwezenlijken.

 

De 5 scenario’s waarbij het kijken naar vacatures wel nuttig kunnen zijn:

Scenario 1)  Als je aan het onderzoeken bent welk werk je aanspreekt en goed bij je past.

Bijvoorbeeld als je loopbaanbegeleiding krijgt en aan het onderzoeken bent wat je volgende carrièrestap zou moeten worden. Dan wil je je zoekrichting zo scherp mogelijk krijgen om daar vervolgens zo effectief mogelijk je marktbenadering op af te stemmen. Je kunt dan vacaturesites raadplegen om te kijken waar je hart sneller van gaat kloppen.

Scenario 2)  Als je een indruk wilt krijgen welke eisen er gesteld worden aan bepaalde functies

Zo kun je een beeld krijgen van de gevraagde opleidingen, werkervaring en overige vereisten. Maar, zoals ik in mijn vorig artikel De vacaturemythe al schreef: houd wel in gedachten dat organisaties vaak de lat erg hoog leggen en zoeken naar het schaap met 5 poten. Weet dan ook dat de bekende ‘klik’ vaak zwaarder weegt dan voldoen aan alle (strenge) eisen. Zie het dus echt als een indicatie en toets dit door gesprekken te voeren met experts in het vakgebied en recruiters.

Scenario 3)  Als er in jouw vakgebied veel passend werk aangeboden wordt en je wordt op basis van je CV regelmatig uitgenodigd voor een gesprek.

Dan is er natuurlijk helemaal niks mis mee om werk te zoeken middels bestaande vacatures. Wordt je echter vaak uitgenodigd en haal je steeds de laatste ronde niet? Wellicht is het dan zinvol om te onderzoeken waar mogelijke andere knelpunten liggen waardoor niet jij maar een ander met het arbeidscontract er vandoor gaat.

Scenario 4)  Als je een vacaturedatabase tot je beschikking hebt waarin je geen tot weinig vervuiling tegen zult komen.

Je voorkomt verspilling van een hoop tijd en energie als je de juiste kanalen gebruikt. Je komt dan niet keer op keer dezelfde vacatures tegen, krijgt ‘matches’ in je mailbox die wél aansluiten bij je aangemaakte profiel, en vacatures die up-to-date zijn. Klik hier voor een voorbeeld van een kwalitatieve vacaturedatabase die dagelijks ge-update en opgeschoond wordt.

Scenario 5)  Om als basis te gebruiken om kruiwagens te vinden

Als je een interessante vacature ziet, ga dan na of je mensen kent die contacten hebben met deze organisatie. Schakel hen in als kruiwagen zodat je via de achterdeur binnen kan komen en de grote wachtrij bij de voordeur kan omzeilen. Het kan ook zijn dat deze functie je niet zo aanspreekt, maar wel de organisatie die de vacature aanbiedt. Zo kun je een lijst maken met organisaties waar jij mogelijk zou willen werken, en ook dan kun je deze strategie inzetten. Het is er een die veel werkzoekenden niet kennen maar die wel heel effectief kan zijn!

 

Weeg dus zorgvuldig voor jezelf af of het voor jou zinvol is om tijd en energie te steken in het uitpluizen van vacaturesites. Veel te vaak spreek ik werkzoekenden die er heel veel tijd in stoppen, met weinig resultaat en een hoop frustratie als gevolg. Door het niet effectief zoeken naar werk belanden ze in een negatieve spiraal en gaan ze aan zichzelf twijfelen. En dat is natuurlijk doodzonde! Je steekt je energie toch liever in effectieve middelen die wél het beoogde resultaat opleveren?

 

***


Reacties op dit artikel 
zijn welkom via de knop ‘Reageer op dit artikel’.

© 2014 Gertrud de Witte – ESENZIA WerkgelukCoaching, alle rechten voorbehouden.

 

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *