Werkgeluk

Wordt je leven beheerst door angst? Een uitnodiging van je Ziel

Wordt je leven beheerst door angst? Een uitnodiging van je Ziel.

Ik heb inmiddels met veel professionals, ondernemers en individuen gewerkt die aan het worstelen zijn. Het zijn vooral mensen die (hoog)sensitief en perfectionistisch zijn, en die tegelijkertijd de wereld willen verbeteren, een verschil willen maken, ieder op hun eigen manier. Ik zie ze als ‘Lichtbrengers’, ‘Magiemakers’ of ‘Changemakers’, maar vaak nog in de dop.

Ze streven continu naar anders, meer en beter, in hun werk of business, en dat gebeurt ook in andere levensgebieden. Velen van hen raken opgebrand, zoals dat ook bij mij gebeurde 16 jaar geleden.

Ik ontdekte hoe groot de rol was die angst in mijn leven speelde.

Mijn angsten waren een van de belangrijkste redenen waarom ik burnout raakte, inclusief alle stress en zelfsabotage die daaruit voortvloeiden. En ook al had ik vele jaren aan zelfontwikkeling gedaan, dit bleef de belangrijkste bron van mijn strubbelingen, zelfs vele jaren ná mijn burnout. Ondanks alle veranderingen die ik in mijn leven had gemaakt: mijn carrièreswitch, beter voor mezelf zorgen, alle zelfhulpboeken die ik had gelezen, alle yoga en meditatie die ik gedaan had, en alle cursussen en trainingen die ik had gevolgd.

Het ging niet weg toen ik mijn baan opzegde, mijn hart volgde en mijn eigen bedrijf startte. Ik gaf vele tienduizenden euro’s uit aan trainingen en business coaching, en ik voelde me nog vaak vastzitten. Ik floreerde nog steeds niet zoals ik dat wilde.

En ik zie veel van mijn clienten op dezelfde manier worstelen. Ze wéten diep van binnen dat ze hier zijn om een verschil te maken, en ze wéten dat ze zoveel meer in zich hebben. Maar ze zitten zichzelf enorm in de weg.

Vaak hebben ze ook al het een en ander gedaan om dit op te lossen. Misschien herken je dat wel: je hebt al heel veel tijd, geld en energie besteed aan persoonlijke, professionele en spirituele ontwikkeling. En als je een business hebt, allang of net begonnen, heb je misschien ook veel geïnvesteerd in het op- of uitbouwen ervan, maar voelt het nog steeds als ‘it’s not happening’.

Dan is de kans groot dat je angsten je in de weg zitten. Ik heb de meest voorkomende angsten die ik zie bij mensen even op een rij gezet:

– Angst voor kritiek en afwijzing

– Angst om te falen

– Angst voor verandering en de controle verliezen

– Angst om overweldigd te raken

– Angst voor succes

– Angst om zichtbaar te zijn

En alle andere angsten die je misschien ook regelmatig tegenkomt zijn daar vaak een variant op.

Maar er is ook goed nieuws!

Want eigenlijk is angst niets meer en niets minder dan een signaal dat je nog iets in jezelf te helen hebt; een uitnodiging van je Ziel om daar juist naar te kijken in plaats van het uit de weg proberen te gaan, weg te duwen of er keihard overheen te walsen.

Want weet dat je Ziel niets liever wil dan dat jij een leven hebt vol liefde, geluk, vervulling en overvloed … En wij zijn hier om onszelf te helen en ons bewustzijn, onze frequentie te verhogen.

Daarom is het zo belangrijk om deze verlammende angsten te ontrafelen en te helen. En nog belangrijker, de diepere onderliggende oorzaken van deze angsten. Zodat je kunt ophouden met jezelf klein te houden en te verstoppen, en in plaats daarvan je licht te laten schijnen zodat je op alle vlakken in je leven kunt groeien en bloeien.

Volgende keer:

In mijn volgende artikel ga ik je vertellen hoe deze angsten zoal opduiken in je dagelijkse leven, zodat je ze kunt gaan herkennen en ontdekt hoe je ze aan kunt pakken!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *