Beginnen met stress is de hele dag stress!

Meestal nam ik ‘s ochtends nooit de tijd om datgene te doen wat ik nodig had. Ik hield niet van vroeg opstaan, ik vond dat ik meteen van alles moest ’s ochtends. De iPhone ging als eerste aan, en ik begon me meteen druk te maken over van alles en nog wat.

Niet echt een rustige manier om mijn werkdag op te starten. Want hoe verwacht je relaxed de dag door te komen als je al gestresst begint?

Natuurlijk wist ik heel goed hoe het wel moest. Maar eerlijk is eerlijk, ik kon me er gewoon meestal niet toe zetten om de wekker eerder te zetten. Een flinke saboteur aan het werk dus.

Ik had gewoon weer even inspiratie nodig om te doen wat goed voor me is. Herkenbaar?

Af en toe op yogavakantie gaan helpt mij daarbij. Afgelopen voorjaar ben ik naar Ibiza geweest en dat was een weldaad voor mijn lijf en geest. En ik ben best trots op mezelf dat ik sinds de yogaretraite weer een haalbare routine voor mezelf heb kunnen ‘installeren’. Eentje die ik gewoon vol kan houden en dus nog steeds iedere dag doe. Met een paar kleine aanpassingen natuurlijk. Want helaas woon ik niet op 5 minuten lopen van een rots aan zee waar ik al mediterend de zon kan zien opkomen ;-).

Ibiza stress ontspanning werkgeluk
Hier mijn ochtendritueel: 
  • 20-30 minuten eerder opstaan dan ik normaal doe
  • Een glas warm (of lauw) water drinken met wat verse limoen- of citroensap (goed voor de reiniging van je lichaam)
  • Fysieke oefeningen – dat kunnen bijv. zonnegroeten zijn, wat rek- en strekoefeningen, squats, buikspieroefeningen, maar net waar ik op dat moment zin in heb (of maak ;-))
  • 15 minuten mediteren, waarin ik tijd besteed om adem te halen, te voelen hoe het met me gaat en wat ik nodig heb, en aan mijn intenties voor die dag
  • Een gezond ontbijt voor mezelf maken en dit rustig opeten (in plaats van snel, snel, snel, want geen tijd voor)
  • Aankleden, tandenpoetsen, etc.
  • En niet onbelangrijk: pas als ik op kantoor ben gaat mijn telefoon aan!

Mijn dag begint hierdoor zoveel rustiger. En behalve dat ik me enorm goed voel bij mijn ochtendritueel, heb ik er de hele dag profijt van: Minder stress en meer ontspanning.

Hoe start jij je werkdag op? Wat werkt goed en wat niet? Hoe zou je het anders kunnen inrichten voor jezelf? 

Ik wens je een relaxte dag toe!

***

Wil je leren over hoe je (werk)stress effectief en duurzaam aan kunt pakken? Kijk dan ook eens hier:

Van stress naar YES! – In 90 dagen van je (werk)stress af zodat je weer kunt genieten van je werk en je leven. Klik hier voor alle info

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *