Ben jij je Superpowers aan het verspillen?

Ben jij je Superpowers aan het verspillen?

Vandaag ga ik het hebben over je Superpowers, oftewel jouw superkrachten, talenten en kwaliteiten!

Laat ik beginnen met een paar vragen stellen.

Neem even de tijd om je aandacht naar binnen te brengen. Wees je bewust van je lichaam als je jezelf deze vragen stelt en geef er een cijfer aan op een schaal van 0-10. Er is hier geen fout antwoord, kijk gewoon hoe het op dit moment voor je voelt:

  • Hoe zeker en vrij voel je je om je gaven en talenten IN DE WERELD TE BRENGEN?
  • Hoe zelfverzekerd voel je je om GELD TE VRAGEN voor je gaven en talenten, als ondernemer of werknemer?

En als je cijfers lager zijn dan je zou willen dat ze zijn:

  • Wat HOUDT JE TEGEN om je gaven te delen en/of er goed voor beloond te worden

 

Te veel vrouwen (en ook mannen) nemen nog steeds genoegen met een middelmatige baan of onderneming, en iets doen waar ze niet gelukkig van worden. En ergens weten ze diep van binnen dat ze niet volledig verbonden zijn met hun superpowers en hun purpose.

Of ze doen wel datgeen waar hun hart sneller van gaat kloppen, maar kunnen er de rekeningen niet van betalen.

Als dit over jou gaat dan voel je je misschien niet vervuld, teleurgesteld (waarschijnlijk vooral in jezelf), opgebrand of neerslachtig. En wellicht onnodig te zeggen dat dit een enorme impact kan hebben op je gezondheid en je welzijn.

In de loop der jaren heb ik zoveel vrouwen gesproken die carrièrebeslissingen hebben genomen op basis van logica, praktische overwegingen, verwachtingen of druk. Misschien is dat ook bij jou het geval?

 

Laten we eens kijken naar 4 redenen waardoor je je onvoldaan voelt, vanwege de keuzes die je misschien hebt gemaakt:

 

1) Je hebt beslissingen genomen op basis van wat je studeerde, terwijl dat niet is wat je NU gelukkig maakt. Je had toen geen idee, en misschien heb je dat nog steeds niet.

Ik heb me altijd afgevraagd hoe we op 16, 17- of 18-jarige leeftijd al de juiste keuze konden maken voor onze studierichting (en voor de rest van ons leven!).

Het is een enorme druk op de schouders van jongeren en ze hebben het gevoel dat ze een beslissing voor het leven moeten nemen – en erger nog: velen hebben het gevoel dat zij zich daar de rest van hun carrière aan moeten houden! Omdat ze geloven dat ze geen andere talenten of opties hebben.

 

2) Je ouders overtuigden je om iets praktisch te kiezen of iets dat een goed inkomen zou garanderen.

Maar was het echt een richting die JOUW hart sneller deed kloppen? Of je VANDAAG nog steeds blij maakt?

Een cliënt van me, Jacqueline, vertelde me dat ze vroeger graag Bouwkunde wilde studeren, maar volgens haar ouders was dat niets voor meisjes … “Ga jij maar naar de HEAO”, zeiden ze tegen haar.

Misschien droomde je ervan om naar de Kunstacademie te gaan, zoals Tanja, maar kreeg je net als haar te horen dat daar geen droog brood mee te verdienen valt. En ‘settelde’ je misschien net als zij ook voor de Pabo, of iets anders waar je niet echt om stond te springen.

 

3) De derde reden waarom je je niet vervuld voelt, is dat je beslissingen over je carrière, baan of bedrijf gebaseerd zijn op wat van je ouders of verzorgers werd verwacht, en later misschien ook van je partner, vrienden, enzovoort.

Misschien werd er van je verwacht dat je in de voetsporen van je vader zou treden en het familiebedrijf zou overnemen. Of je komt uit een lange rij van basisschoolleraren en voelde je je verplicht om datzelfde pad te bewandelen. Maar was het ook JOUW hartenwens?

 

4) Je koos je volgende carrièrestappen op basis van wat de meest logische route leek, op basis van eerdere opgedane ervaring, banen en op ego gebaseerde keuzes.

Ik hoor zo vaak cliënten dingen tegen me zeggen als: “Deze baan leidde tot die ene en toen diende deze kans zich aan, je weet hoe het gaat …. Ik hoefde nooit op banenjacht”

Of: Ze vroegen me of ik die andere functie op me wilde nemen, dus ik zei ‘ja’. Het werd me aangeboden en het streelde mijn ego, dus waarom niet?”. Of: “Ze gaven me loonsverhoging dus ik besloot te blijven”

En ja, het kan natuurlijk goed gaan. Maar veel van de vrouwen uit deze voorbeelden hebben het gevoel dat ze nooit echt een bewuste keuze hebben gemaakt die vanuit hun hart kwam. En daar lopen ze nu in vast.

 

Superpowers, talenten, kwaliteiten

 

Redenen 1 en 4 maakten ook deel uit van mijn reis. Ik had het geluk dat ik überhaupt KON studeren, en dat mijn ouders me vrij lieten te kiezen wat ik zelf wilde. Maar ik zat mezelf in de weg, en het kostte me 2 carrièreswitches, meer dan eens overspannen raken en uiteindelijk een burn-out, en veel hartepijn om eindelijk mijn gaven en talenten te ontdekken en erkennen.

En het duurde nog vele jaren om eindelijk op deze gaven en talenten te vertrouwen. Om ze in te zetten op een manier die me echt blij maakt.

Én om erop te vertrouwen dat ik ze kan inzetten om in mijn levensonderhoud te voorzien. Dat dat kan, dat dat mogelijk is, en dat ik het waard ben.

 

Het is mijn persoonlijke ervaring dat als je je carrière of business opbouwt rond wat je denkt dat je MOET doen, je dan energie verliest en uiteindelijk leeg loopt. En het was misschien goed of zelfs perfect voor je op dat moment. Maar dingen veranderen. JIJ verandert!

We evolueren allemaal en alles wat je eerder hebt geleerd en gedaan heeft je gebracht tot waar je nu bent. Dit alles heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van je gaven en talenten zoals ze nu zijn.

Het Universum wil namelijk niets minder voor jou dan je Life Purpose vervullen en daar superblij van worden!

Ik geloof dat onze business of carrière een energetisch verlengstuk is van ons en onze ‘Soul blueprint’. Het is hoe we onze unieke gaven en diepere roeping praktisch in de wereld brengen. Het is het vehikel waarmee we onze missie, onze purpose op een authentieke manier kunnen uitdrukken.

***

Herken je dit verhaal en zou je eens vrijblijvend over jouw loopbaansituatie willen sparren?

Vraag dan hier de gratis WerkgelukScan aan: Naar de WerkgelukScan

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *