Doelen stellen en successen vieren

 

doelen stellen en successen vieren

Hoe succesvol ben jij in het behalen van je doelen? Wat kun je al en wat wil je nog leren? En ook al weet je soms nog niet precies waar je uit wilt komen, je hebt altijd wel een idee over wat ‘beter’ voor je is, wat voor jou een stap in de goede richting is.

Neem nu eens een van je doelen, het maakt niet uit hoe groot. Waar sta je nu op een schaal van 0 tot 10, waarbij 0 niets is en 10 het maximale succes dat je wilt bereiken? Wat heb je al gedaan om daar te komen? En wat is er nodig om 1 punt hoger uit te komen? Wat is een stapje in de richting die jij wenst?

Successen vieren
Sta je wel eens stil bij wat je allemaal al hebt bereikt? Stel je voor dat je een berg aan het beklimmen bent en je bent halverwege. Kijk je dan vooral naar boven hoe ver je nog te gaan hebt of neem je af en toe ook een moment om even naar beneden te kijken zodat je kan zien hoe ver je al bent gekomen? Met andere woorden, geniet je van je successen of ben je vooral gericht op wat je nog niet hebt bereikt? Hoe uit jij je trots als het je gelukt is iets in je leven te veranderen waarvan je dacht dat het onbereikbaar was?

Elk succes is er een. Daarom is het belangrijk om stil te staan bij je successen, om je feestjes te vieren. Dit brengt je in een positieve stemming, en dat is altijd een mooie bodem om verdere stappen te zetten.

Toen we jonger waren vierden we onze feestjes wél. Daar zorgden onze trotse ouders, de juf of de sportcoach wel voor. Je zwemdiploma halen, een kampioenschap winnen of een 10 voor je toets werden beloond en gevierd. Je rijbewijs halen was waarschijnlijk ook een reden voor gebak. Maar wanneer vier je nú nog je successen?

Dus, als je doelen bepaalt voor de toekomst, bedenk er dan ook meteen bij hoe en met wie je dit gaat vieren als je deze bereikt hebt!

***

Reacties op dit artikel zijn welkom via de knop ‘Reageer op dit artikel’.

©2010 Gertrud de Witte – ESENZIA WerkGelukCoaching, alle rechten voorbehouden.

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *