Eerste hulp bij ontslag!

eerste hulp bij ontslag

Ontslagen door reorganisaties zijn de afgelopen jaren aan de orde van de dag. We horen bijna alleen nog maar negatieve berichten over de economie en de arbeidsmarkt. Maar het valt toch allemaal wel een beetje mee? Zeker als je gewoon een baan hebt dan is er toch niets aan de hand?

Maar wat nou als het niet goed gaat met het bedrijf waarvoor je werkt en er dreigen ontslagen te vallen? Weet jij dan wat er voor jou geregeld is?

Grotere organisaties hebben meestal een Sociaal Plan. Als je bij een grote organisatie werkt dan is er bij collectief ontslag vaak een sociaal plan, waarin een aantal zaken zijn geregeld, zoals:

  • Ontslagvolgorde: welke werknemers moeten vertrekken en wie blijven?
  • Interne ondersteuning (door werkgever) bij het vinden van een nieuwe baan
  • Externe outplacement (bij een outplacementbureau) bij het vinden van een nieuwe baan
  • Zoekperiode naar een nieuwe baan: hoe lang mag de werknemer (op kosten van de werkgever) zoeken naar een nieuwe baan?
  • Hoogte van de ontslagvergoeding

Bij kleinere bedrijven zijn de zaken rondom ontslag vaak minder goed geregeld. Vaak is er geen officiële P&O afdeling en is er minder kennis omtrent de uitstroom van medewerkers. Werk je bij een klein bedrijf dan is het dus zaak zelf de touwtjes in handen te nemen en bovenstaande punten aan te kaarten. Een werkgever is er ook bij gebaat om zijn medewerkers op een nette manier af te laten vloeien, want een slechte naam is zo gecreëerd. Doe daar dus je voordeel mee!

Zorg ervoor dat je juridisch advies inwint als je met ontslag te maken krijgt. Daarmee ga je goed voorbereid het gesprek in met je werkgever en weet je wat je rechten en plichten zijn. Daarnaast is het van groot belang dat je vasstellingsovereenkomst (het contract waarmee je dienstverband wordt beëindigd) zodanig wordt opgesteld dat je recht krijgt op een WW-uitkering. Schakel daarvoor juridische hulp in, bijvoorbeeld bij van Ontslagspecialist, een organisatie waarmee wij samenwerken. Deze juristen en advocaten hebben veel ervaring met ontslagzaken en kunnen je deskundige hulp bieden (en bovendien is het eerste advies geheel gratis!).

Regel ook je toekomst! Een ontslag is vaak een heel emotionele en stressvolle gebeurtenis en komt meestal je zelfvertrouwen niet ten goede. Ook is het vaak een ‘mooi’ moment om eens bewust stil te staan bij je loopbaan zodat je straks een weloverwogen vervolgstap kunt zetten. Dit alles is een goede reden om outplacement aan te kaarten bij je ontslag.

In een outplacementtraject ga je aan de slag met zaken als het verwerken van je ontslag en het ontdekken van je interesses en mogelijkheden door in te gaan op de vragen ‘Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Vervolgens wordt je begeleid bij het bereiken van je doel (een nieuwe baan, zelfstandig ondernemerschap of een combinatie daarvan) en kun je begeleiding krijgen bij het opstarten in je nieuwe werkkring.

Wist je dat je 70% meer kans hebt op een baan met outplacement? De moeite waard om er dus voor te zorgen dat het opgenomen wordt in je vaststellingsovereenkomst!

 

***


Hoe is dit bij jouw werkgever geregeld mocht je op straat komen te staan? Wat zijn jouw ervaringen met ontslag en hoe dat geregeld is? Reacties op dit artikel zijn welkom via de knop ‘Reageer op dit artikel’.

©2013 Gertrud de Witte – ESENZIA WerkGelukCoaching, alle rechten voorbehouden.

 

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *