Succes Blokkade 2: Geloven in Schaarste

Succes Blokkade 2: Geloven in Schaarste

Veel vrouwen over de hele wereld voelen vandaag de dag een diep verlangen naar iets. Iets dat meer is dan alleen maar succes, in de traditionele betekenis van het woord.

Het is een verlangen naar iets groters. Een verlangen naar onze zielsroeping, bestemming, life purpose. Het vervullen van ons ware potentieel; een ‘hogere’ mogelijkheid voor jou op het gebied van werk en een bijdrage leveren, relaties, welzijn, enzovoorts.

Maar we hebben blokkades, diep verborgen en onzichtbaar, die ons ervan weerhouden om werkelijk in onze kracht te stappen. Dieperliggende oorzaken die ervoor zorgen dat we het niveau van zelfverwezenlijking waar we zo naar verlangen niet bereiken.

De 4 Grootste Succes Blokkades voor Vrouwen die ik de komende tijd met je ga delen zijn oude, belemmerende ideeën en overtuigingen die je jezelf eigen hebben gemaakt. Conclusies die je getrokken hebt over jezelf en wat er mogelijk  voor je is in het leven. Lees hier over de 1e Succes Blokkade als je die gemist hebt. 

 

Vandaag de 2e Succes Blokkade: Geloven in Schaarste

De tweede Succes Blokkade die ik met je wil delen is geloven in schaarste: het gevoel van gebrek, dat er nooit genoeg is en dat er ook nooit genoeg zal zijn.

Dat kan een gevoel van diepe angst en onzekerheid oproepen. Het gevoel dat het te laat is en dat er is niet genoeg zal zijn. En dat geeft heel veel stress, zorgen en onrust.

Deze conclusie ontstaat door de disconnectie die we ervaren. Het niet meer in contact staan met de hogere bron, de hogere intelligentie en de steun ervaren van een liefdevol universum dat je altijd zal steunen in het uitdragen van jouw zielsmissie. Je vertrouwt de hogere intelligentie, jezelf en het leven niet. En daardoor ben je ook niet meer in contact met je innerlijke wijsheid. En dat kan voelen alsof je compleet vast zit.

Geloven in schaarste

 

Niet voor jou weggelegd

Ergens heb je het geloof dat de verlangens die je hebt, of het nu om je business, carrière of anders gaat, niet voor je is weggelegd. Je hebt niet de moed en het vertrouwen om voorwaarts te gaan zodat je ware potentieel zich kan ontvouwen.

In plaats daarvan voelt het alsof je de controle moet zien te behouden om je veilig te voelen, ook al heb je voldoende geld, en heel veel kwaliteiten en mogelijkheden om je dromen waar te maken.

Het slechte nieuws is dat je het niet gaat redden met een goeie strategie en goed uitgedacht stappenplan (zie ook Succes Blokkade nr. 1). Dit vraagt namelijk om verbinding met je verlangens, je innerlijke wijsheid, je intuïtie. De moed hebben om controle en zekerheid los te laten en risico’s te nemen door de impulsen van je innerlijke GPS te volgen. En daarbij niet lamgeslagen raakt als er een keer teleurstelling is.

 

Je Soul’s purpose en inkomen

Het loslaten van deze blokkade is echt cruciaal, vooral als het gaat om je ‘Soul’s purpose’ en inkomen. Omdat je anders niet de risico’s zult nemen die nodig zijn om echt voor je geluk te gaan. Om de mensen en middelen aan te trekken die je nodig hebt om je talenten te ont-dekken. Hoe kun je dat überhaupt doen als je het gevoel hebt dat het leven je niet goed gezind is?

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat je je Succes Blokkades in kaart brengt en los gaat laten. Want het zal heel lastig, zo niet onmogelijk, zijn om je ware potentieel naar boven te halen en te benutten als je deze onzichtbare, enorm belemmerende krachten op een diepere laag hun gang laat gaan en je in de diepgewortelde overtuiging van schaarste blijft hangen.

 

Wat je misloopt

Je kunt jezelf niet zichtbaar maken en je grote ‘Why’ uitdragen als je gelooft in je oude overtuiging dat je niet goed genoeg bent …

Je kunt je gezondheid en welzijn niet transformeren en energiek, vitaal en in balans zijn als je gelooft dat de behoeften van anderen vóór gaan op die van jou …

Je kunt niet de middelen aantrekken die je nodig hebt om het verschil te maken als je niet verbonden bent met het gevoel dat je daarin wordt gesteund …

En je kunt niet de sprongen maken die je nodig hebt om een ander of de wereld te dienen als je gelooft dat je het helemaal alleen moet doen…

 

Het goede nieuws is dat als je eenmaal weet hoe deze blokkades bij jou precies tot uiting komen, je nog wel eens versteld zou kunnen staan over hoe snel je jezelf ervan kunt bevrijden.

En hoe je vervolgens in je vrouwelijke ‘power’ kan stappen op weg naar de grootsere toekomst die voor jou is weggelegd.

 ***

Welke nieuwe mogelijkheden zouden zich kunnen ontvouwen als jij je schaarste-gedachten los zou laten en in je vrouwelijke ‘power’ zou stappen?

Post ze hieronder!

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *