Heb jij de juiste vibe om je dromen waar te maken?

Heb jij de juiste vibe om je dromen waar te maken?

Als je niet tevreden bent met je leven dan is de kans groot dat je al het een en ander hebt gedaan om daar verandering in te brengen. Zelfhulpboeken gelezen, yogalessen gevolgd, gesprekken gehad met vrienden of een coach of therapeut, bewustwordingscursussen gevolgd, en misschien meditatie geprobeerd.

Allemaal hele effectieve methoden die je helpen om dingen te veranderen en om (andere) dingen aan te trekken die je graag wilt in je leven. Ik ben in ieder geval fan! Maar waarschijnlijk heb je nog meer dromen en ambities die je waar wilt maken. En zaken die niet zo lekker gaan en waar je graag verandering in ziet:

  • je hebt wel een ok baan, maar het is niet de carrière van je leven
  • je bent best gezond, maar je bent niet zo energiek als je zou willen
  • je verdient op zich prima, maar de grote stappen blijven uit
  • je hebt een relatie, maar laten we eerlijk zijn: ook die kan beter

 

Vibe doelen frequentie

 

De reden waarom dit nog niet gelukt is is niet omdat je niet hard genoeg werkt. En ook niet omdat je niet voldoende boeken leest of cursussen hebt gevolgd. En waarschijnlijk ook niet omdat je nog niet genoeg geprobeerd hebt.

Het komt omdat je nog niet hebt geprobeerd je ‘vibe’ te verhogen.

 

‘Good vibrations’

De belangrijkste reden waarom je leven niet is zoals je dat graag zou willen is omdat je ‘vibreert’ op een lage trillingsfrequentie. De gemiddelde menselijke frequentie is namelijk slechts 207 op een schaal van 1000 Mhz.

Het goede nieuws is dat je niet op 1000 hoeft te zitten om dit te kunnen veranderen in je leven; een trillingsfrequentie van 500 of hoger is al voldoende om positiviteit aan te trekken. Op dat niveau bevind je je in emoties/gevoelens van liefde, geluk, plezier, acceptatie, compassie, dankbaarheid en innerlijke vrede. En in die ‘vibe’ ben je een magneet voor de dingen die je echt in je leven wilt hebben en je op een hoger plan kunnen tillen.

Misschien klinkt het een beetje als abracadabra of zweverig gedoe. Maar er is al best veel onderzoek naar gedaan! Google maar eens op het onderzoek van Dr. William Braud of zoek het interessante experiment met waterkristallen van Dr. Masaru Emoto op.

Men weet nog steeds niet precies HOE het precies werkt, maar belangrijk is dat het bewijs er is DAT het werkt. Het enige wat je eigenlijk hoeft te weten is hoe je je eigen energetische frequentie verhoogt om deze wet van aantrekkingskracht aan te wenden in jouw leven.

 

De wet van de aantrekkingskracht

De wet van de aantrekkingskracht zegt in het kort: ‘energie trekt gelijke energie aan’. Maar wat betekent dat precies?

Als je voor langere tijd in een bepaalde trillingsfrequentie bent dan is dat de trilling die je uitzend. En dit is waar de wet van aantrekking over gaat: het universum zal altijd op deze trillingen antwoorden, want zoals gezegd: energie trekt gelijke energie aan. Je hebt dus als het ware een veld om je heen dat alles aantrekt met dezelfde trillingsfrequentie. Als je vaak en langdurig in een bepaalde trilling bent word je als magneet steeds sterker en zal zich iets manifesteren op die trilling.

Als je ‘vibe‘ laag is (als je veel in de boosheid, frustratie, schuld, schaamte en verdriet zit), dan is de kans groot dat je negativiteit en moeilijkheden aantrekt. Of als je bijvoorbeeld altijd een gevoel hebt van ‘er is niet genoeg’ (bijv. geld, liefde, aandacht of waardering), dan ga je dat onbewust meer aantrekken. En dan kom je in een vicieuze cirkel van ‘er is niet genoeg’. Het resultaat is dat je vaak geld tekort komt, schulden hebt, je ondergewaardeerd voelt op je werk, afhankelijke en moeizame relaties ontwikkelt, enzovoorts.

Een logische reactie is dat je dan heel hard je best gaat doen in de buitenwereld om dit weer ‘goed’ of voor elkaar te krijgen. We hebben allemaal geleerd dat als we iets willen dat we er dan onze schouders onder moeten zetten. En dat is natuurlijk ook deels zo.

Maar de echte sleutel tot verandering ligt ergens anders. Namelijk in je energie, je trillingsfrequentie.

 

Een andere zender opzoeken

Vergelijk het met de radio. De radio werkt ook d.m.v. frequentie. Als je de muziek van een bepaalde zender niet mooi vindt, dan zal je naar een andere zender moeten schakelen met een andere frequentie. En zo werkt het ook in ons leven: als je niet tevreden bent met hoe je leven (je werk, je gezondheid, etc.) nu is, dan zal je naar een andere frequentie moeten schakelen.

Ik weet ook heel goed hoe het voelt om iets te willen, er heel hard voor werken, en het dan toch niet voor elkaar krijgen. Dat voelt als tegen de stroom in zwemmen en kan enorm frustreren en uitputten. Wat doe ik fout? Waarom lukt het bij anderen wel?

En steeds meer realiseer ik me dat ik daar niet zozeer iets voor hoef te doen in de buitenwereld, maar juist in mijn binnenwereld.

Want als je een innerlijke verschuiving teweeg kan brengen naar hogere frequenties (plezier, geluk, liefde, acceptatie, compassie, dankbaarheid en innerlijke vrede), dan zal je dingen, situaties en mensen aantrekken die dat spiegelen. Die jou dienen en je naar een hoger plan tillen op alle vlakken: relaties, gezondheid, carrière, financiën, vriendschappen, enzovoorts. Zonder er hard voor te hoeven werken. Want nu kan het ontstaan het vanuit een natuurlijke moeiteloosheid.

 

Synchroniciteit en innerlijk weten

Het resultaat is dat je meer rust gaat ervaren en vaker ‘happy for no reason’ bent. Er gaat steeds meer synchroniciteit ontstaan: je merkt dat steeds vaker de juiste mensen en kansen op je pad komen zonder dat je daar veel voor hoeft te doen. En omdat je steeds meer afgestemd raakt op het grotere geheel, de universele energie waar we allemaal deel van uitmaken, wordt je intuïtie, je innerlijk weten (ik noem het ook wel je innerlijk kompas of je innerlijke GPS), ook steeds helderder.

Want hoe fijn is het als je ‘gewoon weet’ welke keuzes voor jou de beste zijn? Welke kansen je moet pakken en welke juist niet? Weten wat jouw pad is en welke stappen je daarvoor hebt te zetten?

Ik wens je veel ‘good vibrations’ toe!

 

***

 

Reacties op dit artikel zijn hieronder welkom! NB: om spam te voorkomen wordt je bericht niet meteen zichtbaar.

Ken je mensen voor wie dit ook interessant kan zijn? Delen mag ook! Gebruik daarvoor de social media buttons hieronder.

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *