Het roer gaat om

Deze keer niet een gewoon artikel, maar een persoonlijke mail van mij.

Want ik heb besloten het roer om te gooien en wil dit graag met je delen.

Hoe doodeng ik het ook vind om dit bericht aan zoveel mensen (opdrachtgevers, cliënten en oud-cliënten, bekenden en nog niet bekenden) te sturen.

Ik ben net terug uit Spanje van mijn wandeltocht op de Camino de Santiago. Ik heb daar de afgelopen anderhalve week het eerste deel gelopen. Negen dagen lang iedere dag ergens tussen de 10 en 30 km lopen met een rugzak van bijna 10 kg op mijn rug. Mensen vroegen me waarom ik dat ging doen en heel eerlijk gezegd wist ik dat niet zo goed. Ik had ‘gewoon’ het gevoel dat ik het moest doen. En wat een fantastische ervaring was het!

Een heerlijk simpel leven: wandelen, eten en slapen. En het enige waar ik me af en toe druk over maakte was of mijn heupen het goed bleven doen (ik had bij het weggaan een irritatie aan de slijmbeurs) en of er in het volgende dorpje wel wat te eten was. Wonder boven wonder is het fysiek gezien goed gegaan en heb ik mijn einddoel kunnen bereiken. En dat eten is ook goed gekomen ;-).

Wat een verademing om even uit de drukte te stappen van het dagelijkse leven. En wat een voorrecht om in deze mooie natuur te kunnen wandelen en zoveel liefdevolle mensen te ontmoeten vanuit alle hoeken van de wereld met al hun verhalen. Het heeft me echt geraakt. Ik kijk er dan ook nu al naar uit om het volgende stuk te gaan lopen.

Ook al was het kort, het heeft me veel inzichten opgeleverd. En daar wil ik je vandaag in alle openheid over vertellen. Want ik had al een tijd het gevoel dat ik niet op het juiste pad (Camino ;-)) zat.

Voor mijn vertrek had ik net een hele drukke periode achter de rug met Masterclasses en de promotie van mijn Carrière Doorbraak groepsprogramma. Maandenlang had ik heel hard gewerkt om dat allemaal voor te bereiden. Maar niemand schreef zich in en de teleurstelling was groot. Ik weet dat ik een goed en inspirerend programma heb waar ik intussen al heel veel mensen mee heb geholpen, dus wat ging er mis?

Mijn lijf liet het afweten: ik werd ziek, zwak en misselijk en moest daardoor zelfs de laatste Masterclass annuleren. Daaropvolgend kreeg ik een blessure waardoor het nog even spannend werd of ik wel kon gaan wandelen.

Ik zat niet echt lekker in een flow zullen we maar zeggen.

 

En dit is wat eraan vooraf ging:

Jarenlang heb ik me wijs laten maken dat ik als ondernemer allerlei moderne marketingtechnieken toe moest passen om succesvol te zijn. Meer cliënten, meer omzet en meer vrije tijd. Het klonk als het paradijs.

Hoe pijnlijk is het dat ik na jaren heel hard werken om dit na te streven tot de conclusie moet komen dat dit gewoon niet waar is. Webinars geven om je diensten te verkopen, vroegboekkortingen geven om mensen over de streep te trekken, en bonussen uitdelen; alles volgens het boekje gedaan en weinig resultaat.

Door mijn verhaal te delen met collega’s de afgelopen maand kwam ik erachter dat veel ondernemers dit pad zijn ingeslagen en worstelen met deze tactieken. HARD in plaats van HART. Voor mij is het nu duidelijk dat er een kentering plaatsvindt. Alles wat riekt naar incongruentie, onecht, fake en onpersoonlijk werkt niet meer. Niet alleen op kleine schaal, maar ook in de politiek, bepaalde sectoren van het bedrijfsleven, het onderwijs; we zien het overal terug.

Waarom deed ik eraan mee? Allemaal strategieën om mijn grote angst te vermijden, namelijk: bang zijn om te falen als ik niet mee zou gaan met ‘de hype’, en dat ik dan als single en dus kostwinnaar het hoofd niet boven water zou kunnen houden.

Maar het heeft me uitgeput en ik wil zo niet verder. Want voor mij werkt het niet. Het past niet bij wie ik ben en hoe ik wil werken.

Nog pijnlijker is dat ik zo naar business coaches en andere ondernemers ging kijken dat ik vergat te vertrouwen op mijn eigen wijsheid en waarheid. ‘Deep down’ merkte ik natuurlijk steeds meer dat dit niet bij mij paste. Maar de doorzetter in mij wilde erin blijven geloven. Terwijl ik steeds meer kon voelen hoe deze marketingmanieren me verder weg hebben gebracht van mijn eigen essentie en hoe ik tegen de stroom aan het inzwemmen was.

Dus vandaag ga ik met de billen bloot door dit open en eerlijk met je te delen. Ik wil het anders gaan doen. Vanuit hoe IK mijn werk wil doen en mijn bedrijf wil runnen. Niet zoals anderen mij vertellen hoe ik het zou moeten doen. Alle maskers af en niet langer achter anderen aanhollen.

Daarmee gooi ik zeker niet alles weg wat ik geleerd en uitgeprobeerd heb, maar wil alleen daaruit meenemen wat bij mij past. Want ik voel ook dankbaarheid voor al deze business coaches en ondernemers die me allemaal met hun eigen expertise veel geleerd hebben.

En nog belangrijker in het anders willen doen: AL mijn kennis en talenten naar buiten brengen om mijn cliënten te helpen, en niet meer achterhouden omdat ik het eng en spannend vind om nog meer diepgang op te zoeken. De kernwoorden zijn daarbij voor mij: authentiek zijn, vanuit vertrouwen, persoonlijk, eerlijk, open en vanuit mijn hart.

Mijn diepe wens is om ook inhoudelijk deze kernwoorden nog meer toe te gaan passen in mijn coaching. Mijn bedrijf heet niet voor niets ESENZIA! Terug naar de kern. Dat is wat ik heb te doen en dat is ook waar ik mijn cliënten nog meer naartoe wil begeleiden en ‘empoweren’! Waar ik juist mensen mee wil helpen is de verdieping op te zoeken. Het ontdekken van je unieke missie, je roeping, je purpose in life. Het luisteren naar je hart, je gevoel weer laten spreken, authenticiteit en je eigen waarheid ontdekken. Of je nu komt met een loopbaanvraag, met stress en/of een burnout worstelt of gecoacht wilt worden met een andere vraag. Voor mij belangrijk om het gesprek met jou aan te gaan, als werkgever, cliënt of geïnteresseerde: luisteren naar wat jij nodig hebt en belangrijk vindt.

Het was dan ook confronterend om me te realiseren dat ik de afgelopen tijd te weinig het gesprek met mezelf ben aangegaan. Blijkbaar had ik eerst weer te voelen hoe het niet moest. Om vervolgens opnieuw te ontdekken wat IK wil en wat mijn waarheid is. Wat ik nodig heb om weer in de flow te komen.

En dat is ook doodeng. Kan ik het vertrouwen opbrengen dat als ik wat minder hard werk, geen (stressvolle) lanceringen meer doe, dat het dan wel naar me toekomt? Het loslaten van oude zienswijzen en het op mijn manier doen is misschien wel het meest spannende wat ik als ondernemer (en kostwinnaar) ooit kan doen. En voor mij persoonlijk een hele grote uitdaging. Want niets doen en afwachten ken ik niet zo goed 😉

En ook speelt bij mij de angst voor afwijzing, er niet bij horen en de controle loslaten een grote rol. Mijn levensthema’s. En dat is precies waar ik nu in uitgedaagd wordt. Door deze mail te sturen, maar ook door het op mijn manier te doen, ook al heb ik dat nu nog niet helemaal klip en klaar.

Maar het kan niet meer anders. Ik kan nu alleen nog maar in het diepe springen. De komende tijd staat voor mij dan ook in het teken van verdere introspectie, naar mijn hart luisteren en nieuwe keuzes maken in hoe ik mijn missie, mijn ‘purpose in life’ uit wil dragen. Het gaat er uiteindelijk om dat ik doe waar ik blij van wordt, daar mensen op een HART-manier verder mee helpen op hun levenspad, en daar een eerlijk inkomen mee verdienen. En dat gaat alleen door afstand te nemen, te voelen wat ik écht wil en hoe ik het wil, en daar in alle rust verder vorm aan geven.

 

Een aantal zaken heb ik al helder en deze ga ik alvast met je delen:

Om te beginnen ga ik het uitbrengen van mijn Ezine WerkgelukTips niet meer standaard tweewekelijks doen. Ik had de afgelopen tijd vaker het gevoel dat ik weer iets moest schrijven, in plaats van dat ik het gevoel had dat ik iets interessants met je wilde delen. Dat wil (hopelijk) niet zeggen dat hetgeen ik schreef niet waardevol of interessant was, maar ik voel dat het niet langer vanuit een ‘moeten’ hoort te komen maar vanuit inspiratie.

Een andere keuze die ik heb gemaakt vanuit inspiratie en mijn hart laten spreken is dat ik in januari ga starten met een ‘Empowerment’ jaarprogramma speciaal voor vrouwen. De titel wordt nog aan gewerkt ;-). Voor medewerkers van organisaties, ZZPers én vrouwen die dit op persoonlijke titel willen doen. Een wens die ik al langer heb en die ik nu daadwerkelijk gestalte wil geven. Met dit programma wil ik vrouwen laten groeien en bloeien in hun werk én hun leven. Met de kernwoorden passie, succes, plezier, stevigheid, zelfvertrouwen, kracht, zachtheid, zingeving, ‘purpose’, compassie, balans, rust, ontspanning, authenticiteit, verlangens leven en plezier.

Als je hier graag meer over wilt weten stuur me dan even een antwoord op deze mail en dan zorg ik ervoor dat je straks (uiteraard vrijblijvend) alle informatie krijgt.

De komende tijd dus even wat minder marketing, maar uiteraard gaat de coaching gewoon door.

 

Misschien denk je na het lezen van mijn verhaal ‘wat een onzin’, en voel je je er niet door aangesproken. Dan ben je natuurlijk geheel vrij om je uit te schrijven voor mijn toekomstige mails. No hard feelings.

Voor mij voelt het goed om helder te laten worden voor wie ik iets kan betekenen en voor wie niet. Dat is precies de bedoeling van tot de essentie komen.

Spreekt mijn verhaal je aan en voelt dit misschien ook voor jou als een uitnodiging om niet langer jezelf achter te houden maar jouw eigen ‘Camino’ te volgen en jezelf te laten zien, dan vind ik het natuurlijk heel leuk om van je te horen!

Je kunt hieronder je reactie achterlaten.

 

 


“Onze diepste angst is niet
dat we onbekwaam zijn;
onze diepste angst is
dat we bovenmate machtig zijn.


Ons licht, niet ons duister
beangstigt ons het meest.
We vragen ons af: wie ben ik
dat ik briljant, prachtig
begaafd, fantastisch zou zijn.


Waarom zou je eigenlijk niet?
Je bent een kind van God.
Jezelf klein maken
dient de wereld niet.


Er is niets verstandigs aan
je kleiner voor te doen
opdat anderen zich niet onveilig bij je zouden voelen.


We zijn geboren
om Gods luister in ons te laten zien.
Die is er niet alleen
in sommigen van ons,
maar in iedereen.


En door ons eigen licht
te laten schijnen,
geven we anderen ongeweten
toestemming dat ook te doen.


Bevrijd van onze eigen angst,
bevrijdt onze aanwezigheid
vanzelf anderen.”

 

Gedicht bij de inaugurale rede van Nelson Mandela (door Marianne Williamson)

 

Similar Posts

37 Comments

 1. Monique Tolsma says:

  wat een lef om je zo open op te stellen: respect!

  1. Dag Gertrud,

   Mijn indruk is: de Camino heeft je goed gedaan. Veel bewustzijn gegeven. Vooral omtrent je eigen “ik”…… en wat dit “ik” in essentie zoekt.
   Ik wens je een goed vervolg waarbij dit “ik” erachter komt van welk “wij” het onderdeel is……
   Veel liefde, kracht en inzicht op je weg. Hartelijke groet, José Heideveld

 2. Marjan van der Harst says:

  GEWELDIG, precies hoe ik het ook voel en gevangen zit in mijn eigen gecreëerde verwachtingen op basis van andermans erin geduwde overtuigingen over hoe het hoort. Ik moest direct denken aan het nummer van cirque du soleil “let me fall”, ga ik meteen vanavond voor mezelf even weer draaien. Mijn droom ligt ook al een tijdje te wachten en gebaseerd op het vroegere zondagsliedje zing ik als mantra voor mezelf:

  volharding naast rotsvast vertrouwen
  doet zaaien wat ik voor mij zag
  ontkiemen en geduld verbouwen
  en ik oogst een lach

  Ik ontvang graag je uitnodiging voor januari, ondanks dat ik andere plannen heb geef ik het graag door.

 3. Goed zo. Petje af. En heerlijk om te lezen hoe je hier gekomen bent en voor jezelf kiest. Dit komt helemaal goed!

 4. Wat een mooi, oprecht en eerlijk verhaal. Heel herkenbaar ook, al dat ‘marketinggedoe’… Ik heb respect voor de gemaakte beslissingen en voor jouw moed/durf om het roer om te gooien! Je volgt je hart. Dat zouden meer mensen moeten doen!
  X
  Edwin

 5. Lieve Gertrud, Wat goed en wat een prachtig bericht. Ik heb grote bewondering voor je hoe je luistert naar je hart. Heel veel succes op je nieuwe “Camino´.
  Liefs, Marieke

 6. Beste Gertrud, om eerlijk te zijn sloeg ik je al een tijdje over in mijn mailbox om precies de redenen die je zelf vandaag noemt in je mail. Wat een verademing vandaag, jouw nieuwe ‘camio’! Volgens mij loop (haha) je volgend jaar vanzelf binnen als je voor je nieuwe vrouwenworkshops geen tarief vraagt maar laat betalen wat de dames het waard vinden/kunnen missen.
  Heb mijzelf net opgegeven voor een workshop winstgevend ondernemen, omdat ik zo onzakelijk ben en zo weinig mogelijk vooruit plan, en eigenlijk weet ik al dat er ook daar weer veel herrie en ruis mee gaan komen.

  Ik wens je heel veel geluk en inzicht,

  Vriendelijke groet, Ria

 7. Diep respect! Ook ik gooi het roer om met heel veel angst en nog steeds geen baan: ik ga deelnemen aan het basisjaar Zijnsorientatie. Veel succes.

 8. Dag Gertrud, mooie mail! Heel herkenbaar. Ik wens je veel geluk.

 9. Angelique Lemmens says:

  Hoi Gertrud, ik krijg je mailtjes steeds binnen en soms lees ik ze en soms niet….net hoe druk en chaotisch ik op dat moment ben. Maar deze laatste heb ik gelezen en hoewel ik je verder niet ken wil ik toch even kwijt dat ik het knap van je vindt dat je dit met de wereld deelt. Je kwetsbaar opstellen is lef hebben! Ik wens je heel veel succes met al je uitdagingen en bedankt voor het delen!

 10. Dapper van je! Heel veel geluk gewenst!

 11. Wauw!!! Bravo!
  Ik sloeg steeds al je mails over omdat er niet veel was dat me aansprak. Maar deze mail spreekt mij heel erg aan! Om dezelfde redenen als Ria hiervoor noemt. En ook ik ben voorzichtig bezig om bij vertrouwde klanten te zeggen dat ze mij mogen betalen wat ze mij en mijn product waard vinden en vind ik een hoger bedrag op mijn rekening terug dan op voorhand gefactureerd. Dat ervaar ik als een bevestiging op mijn werk en het voelt goed aan. Heel veel wijsheid en inzicht toegewenst op jouw groeiweg! Liefs, Frea Kroese

 12. Wat een mooi verhaal. Precies waar ik zelf ook tegenaan gelopen ben. Deze wereld heeft behoefte aan echt. Echte mensen, echte verhalen, echte zingeving. Het gedicht verwoord precies waar ik heb geleerd die te zoeken.

  Walk in your dominion.

 13. Marcel Huijkman says:

  Soms moet je een heel eind lopen voor een spiegel

 14. Wat mooi, ontroerend en inspirerend om te lezen. Dank voor je openheid en je lef om het te delen.
  Ben nieuwsgierig naar het vervolg.

 15. Ha Gertrud, klinkt helemaal goed en zeer herkenbaar. Ik wens je heel veel plezier met je nieuwe stappen!

 16. Hallo Gertrud,
  Je kent mij niet. Ik heb ooit op een van jouw marketingacties gereageerd ;-).
  Ik wilde je even laten weten dat jouw mail heeft me geraakt. Heel herkenbaar! Wat fijn dat je dit open met je lezers wilde delen. Ik kijk uit naar je volgende stappen. Veel succes op het vinden van je eigen pad.
  Groet, Claudia

 17. Lieve Gertrud,
  Ik heb de afgelopen jaren je geworstel met alle marketing goeroes mogen volgen. We hebben vele gesprekken gevoerd tijdens de lunch, over hoe je nou verder wil.. Wat knap dat je nu met de buitenwereld deelt hoe je ervoor staat. Je weet nu niet wat het je brengen zal, behalve dat je eerlijk bent naar jezelf. En dat alleen is misschien wel het allerbelangrijkst. Wanneer Hard zich weet om te vormen tot Hart ga jij echt in je kracht staan. Je hebt enorm veel kennis en ervaring in huis, wanneer je dit vanuit hart ‘in de wereld’ gaat zetten komt de flow vanzelf. Ik hoop op nog vele lunch tafel gesprekken met je! Super trots ben ik op je…..

 18. Otteline Asselbergs says:

  Wow Gertrud, wat mooi, openhartig en dapper van je om dit zo te delen. Ik herken veel van de dingen die je schrijft! Ik heb er alle vertrouwen in dat als jij dicht bij jezelf blijft er juist weer veel moois naar je toekomt.

  Liefs Otteline

 19. Hi Gertrud,

  Klinkt sterk, krachtig en authentiek. Kan niet anders dan dat je de juiste kant op beweegt, als je het mij vraagt. x

 20. Dag Gertrud

  wat een “toeval” dat ik de tijd neem om je mailtje te lezen…bedankt voor je openheid…net wat ik nodig had want het beschrijft precies het proces waar ik ook in zit en mee worstel…en jij doet het gewoon!!!!
  Ik herken je gevoel voor de volle 100%. dus mij heb je alvast geïnspireerd en het gevoel gegeven dat ik niet de “enige” ben die zo denkt/voelt…
  ik hoop dat ik ook de kracht mag vinden en de weg om het roer om te gooien! Bedankt om dit te delen!
  harategroet
  Marleen

 21. Det Jacobs says:

  Hoi Gertrud,

  wat fijn voor je dat je dit inzicht hebt gekregen, en dat je er gehoor aan durft te geven!
  Mooi en integer.
  Veel geluk in je verdere leven!
  Det

 22. Beste Gertrud,

  Over het algemeen vind ik je werkgeluktips heel inspirerend en dit laatste verhaal al helemaal. Ik ben er van overtuigd dat het met de kwaliteiten die je hebt en je openheid helemaal moet gaan lukken op je eigen weg. Veel succes!

 23. Erg inspirerend verhaal! Ga zo door op deze Camino en anderen zullen met je mee willen lopen!

 24. Joys van Harskamp says:

  Een eye opener voor meerdere mensen denk ik, zeker voor mij. Bedankt dat je je zo kwetsbaar opstelt en open. Alles overwogen vanauit je gevoel en je zijn. je essentie! Veel succes en bedankt voor al je input van de afgelopen maanden. Ik wil ook graag op de hoogte worden gehouden. Respect !

 25. Super deze stap. Als je voor jou goed voelt dan is het ook goed! Suc6
  Ik ben geïnteresseerd in je nieuwe project, dus stuur me de informatie toe straks.

 26. Frans Riesewijk says:

  Hoi Gertrude,
  Hoewel ik nooit eerder op jouw berichten heb gereageerd en ik ook niet tot jouw nieuwe doelgroep hoor heb ik maar een kort maar oprecht gemeend woord voor je: RESPECT!

  Groetjes
  Frans Riesewijk

 27. Halelujah, God is er altijd om ons terug te voeren naar Zijn plan A met ons leven. Het plan dat hij al met ons had voordat hij de hemel en de aarde gemaakt heeft.
  Ik ben blij voor je dat je deze inzichten hebt gekregen. Nu kun je anderen echt helpen en coachen omdat jij het zelf niet hoeft te doen, maar omdat God het door jou kan doen.
  Ik wens je God’s overvloedige zegen.

 28. Jeroen van Sluisdam says:

  Beste Gertrud,

  Wat een mooi verhaal, puur en oprecht. Dat komt binnen en zet mij ook weer aan het denken of ik nog wel op het juiste pad wandel.

  Success en wie weet komen wij elkaar nog tegen

  Groet,

  Jeroen

 29. Wat raakt jouw verhaal mij. Ik laat me (ook) gek maken door allerlei business coaches, en verhalen over online ondernemen. Terwijl mijn (of misschien wel de) kracht zit in contact.
  Dankjewel voor het delen. Inspirerend.

  Hartegroet,
  Marjef

 30. Bedankt voor het delen van jouw eigen coachingervaring, erg mooi en dapper verhaal.

 31. Jacqueline says:

  Hi Gertrud,

  Wow echt geweldig dat je dit durft te delen met ons. Heel goed dat je kiest voor het volgen van je hart. Hopelijk gaat dit je weer een goede gezondheid en veel inspiratie opleveren!! Heel veel sterkte, succes en geluk toegewenst.

  Groetjes, Jacqueline

 32. Ria Besselink says:

  Beste Gertrude, wat een prachtige blog. Mooi om te horen wat de Camino jou heeft gebracht (mijn droom was ooit een herberg aan de Camino te openen ;-), maar mijn weg voert dieper Spanje in). Je geworstel met marketing en social media, zo herkenbaar. Ook ik, (en velen met mij blijkt wel hierboven) vraag me steeds vaker af of “het product” toch niet veel belangrijker is als het uitdragen ervan. En als het daarom draait dan kost het “vermarkten” zoveel negatieve energie. Gefeliciteerd met je moedige stap en ik wil je het allerbeste wensen! Groet, Ria.

 33. Lieve Gertrud, waarschijnlijk ken je me nog wel. Jaren geleden hebben we ooit eens de 8-daagse systemisch werk in Limmen gevolgd en we zaten bij elkaar in een intervisie-groepje. Al een tijdje ontvang ik je Esenzia mailings en echt, dit mailtje maakt me gewoon superblij. Gewoon blij voor jou. Voor alle inzichten die je hebt opgedaan de laatste tijd tijdens je wandelingen. Wat een groei! Hoop van harte dat je je eigen pad blijft volgen. Liefs, Vera

 34. Beste Gertrud,

  Sinds onze persoonlijke kennismaking een kleine twee jaar geleden lees ik regelmatig met plezier van en over jou.

  Eerlijk gezegd heb ik aan de laatste Webinar een, naar mijn smaak, teveel marketinggevoel overgehouden. Ik was eigenlijk best wel teleurgesteld. Het was voor mij namelijk klip-en-klaar dat je dit gratis Webinar had georganiseerd om iets te verkopen. En daar zat ik helemaal niet op te wachten. Ik verwachtte tips en tricks om met iets aan de slag te gaan, maar het bleek een deur die op een kier werd gezet om me in te schrijven voor een workshop waar ik dan voor moest betalen. “Hoe erg is dat?” kan je je dan afvragen, of “hoe naïef is het om ècht gratis te verwachten?”, want voor niets gaat immers de zon op. Maar toch… Mijn gevoel van teleurstelling zorgde ervoor dat ik afhaakte en dat is juist niet de intentie geweest van jouw actie. Voor mij geldt dus vooral dat authenticiteit loont, dus: hulde voor je keuze!

  Afsluitend: ik had al veel bewondering voor datgene wat je doet en de manier waarop je dat doet, maar de stap die je nu zet vind ik ècht een bijzonder mooie. Veel plezier, wijsheid en authenticiteit op jouw reis toegewenst. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze stap je veel meer moois gaat brengen.

  Hartelijke groet,
  Jurgen

 35. Wat puur geschreven Gertrud en stoer dat je dit zo schrijft!

  Herkenbaar omdat ik ooit ook zo deed omdat ik dacht dat het zo moest omdat ik de grote marketingguru geloofde.

  Ik heb veel losgelaten vanwat ‘moest’, en blijf mijn pad hierin volgen en durf veel meer te vertrouwen op mijn gevoel (en ja ik houd mijn strategisch hoofd erbij). Dingen kloppen zoveel meer voor mij. Het one-fits-all-model bestaat niet.
  En ja ik kom zeker mezelf nog tegen in dingen, dat is goed voor mijn groei 🙂

  Blijf de dingen doen die je gelukkig en blij maken en besef als mindset en energie goed zitten, stroomt de marketing en je bedrijf….

  Ik wens je alle geluk, plezier en succes toe X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *