Het wordt al bijna een traditie …

Degenen onder jullie die mij al wat langer volgen weten dat ik eerdere jaren in januari begonnen ben met het vullen van een zogenaamde gelukspot. Oftwel, een Succes & Gratitude Jar. Het is een grote glazen pot met een deksel. Maar het mag uiteraard ook een vaas zijn of een andere vorm. Hoe het eruit ziet maakt eigenlijk niet uit, het gaat om wat er in gaat. Ik mijn grootste vaas uitgekozen, dan kan er heel veel in  😉

Noem het je Gelukspot of je Succes & Gratitude Jar. It’s up to you! De mijne heet dit jaar weer de HAPPINESS JAR, want die voelt nog helemaal goed en happy aan.

Elke dag, aan het eind van de dag, schrijf ik het gelukkigste moment van mijn dag op, een succes, iets waar ik trots op ben, of iets waar ik dankbaar voor ben, en stop het in mijn pot. Zo eenvoudig is het. Het kost maar een minuutje of zelfs minder. Ik gebruik geen special papier of pen, maar scheur gewoon een stukje van het dichtstbij liggende stuk papier af. Soms is dat van een krant, een kladblok, of een bonnetje dat ik heb laten slingeren. Daar schrijf ik mijn geluksmoment op en doe het in mijn pot.

En omdat het zo mooi is om te doen ga ik de traditie ook in 2017 gewoon voortzetten.

 

happiness jar, gelukspot, gratitude jar, succespot

Dit dagelijkse momentje heeft me namelijk al zoveel opgeleverd. Even stilstaan bij de positieve dingen in mijn leven, hoe grijs het soms ook lijkt. Het brengt me meteen in een fijne stemming, brengt mijn energieniveau omhoog, en geeft me een dankbaar gevoel voor alles wat er (wél) is. En heel vaak zijn het eigenlijk hele kleine dingen die ik opschrijf. Maar hoe gaaf is dat? Dat het niet iets heel groots hoeft te zijn om toch een gevoel van geluk, trots, blijheid en succes te ervaren?

En zonder dat dit meteen mijn onderliggende intentie is, trekt het stilstaan bij deze dingen meer van dat aan. Waar je je aandacht op richt gaat groeien!

 

 

Doe je ook mee? Leuk als je het met ons wilt delen in een reactie! En vertel je ons ook even hoe jouw pot heet? En met een fotootje erbij nog leuker natuurlijk ;-). Deel het dan even op de Facebookpagina!

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *