Is dit het nou allemaal?

‘Is dit het nou allemaal?’

Denk jij dit ook wel eens?

Ik heb ook meerdere momenten in mijn carrière en leven gehad waarop ik mezelf deze vraag stelde.

 

Is dit het nou allemaal?
Op mijn werk zette ik al mijn mannelijke energie in om te overleven. Hard werken, in de actie, en streven naar meer, meer meer en beter. Ik had de lat hoog gelegd voor mezelf, was niet snel tevreden over mijn prestaties. Perfectionisme, een groot verantwoordelijkheidsgevoel, loyaliteit, en (vooral op het werk) moeite met grenzen aangeven maakten het er niet gemakkelijker op. Ik was mezelf continu aan het bewijzen en hoopte dat ik op die manier kon laten zien wat ik waard was.

In mijn vrije tijd was het niet veel beter. Meer hobby’s dan ik tijd voor had, verre reizen maken, leuke dingen doen met vrienden. Ook daar stond de agenda altijd vol en leek het nooit genoeg te zijn.

Daarnaast had ik keer op keer het gevoel dat ik niet goed op mijn plek zat. En dus maakte ik meerdere switches in mijn loopbaan in de hoop dat ik daar wel gelukkig zou zijn. Maar ook op dat vlak bleef ik zoeken.

Niet zo gek dus dat ik al vroeg in mijn loopbaan overspannen raakte en jaren later in een burnout belandde. Niet handig ;-). En zeker geen fijne periode in mijn leven. Maar mijn burnout dwong me wel om over mezelf en mijn leven na te denken. ‘Wil ik zo de komende 30, 40 of 50 jaar verder?’

En gelukkig is al het geworstel niet voor niets geweest; het heeft me inmiddels ook een hoop opgeleverd. Ik ontdekte dat ik hooggevoelig ben en heb stapje voor stapje geleerd hoe ik daar mee om kan gaan, en hoe ik het juist positief in kan zetten. Ik ben yoga gaan doen, meditatie, en heb een hoop ‘oude shit’ opgeruimd. En ik heb geleerd hoe weer in contact te zijn met mijn lijf en mijn gevoel. Toen ik daar naar ging luisteren durfde ik in het diepe te springen en de stap te zetten om me helemaal om te laten scholen en een nieuw pad in te slaan als coach/therapeut en ondernemer.

Vanuit een overlevingsstrategie was ik dat contact met mijn gevoel zo goed als kwijtgeraakt en had ik een groot deel van mijn leven vanuit mijn hoofd geleefd. En vooral daar was het misgegaan. Helaas is de weg terug naar lijf, hart en buik geen druk op de knop, maar een waar ik misschien wel de rest van mijn leven mee bezig zal zijn. En het gaat nog echt niet altijd vanzelf. Maar in mijn beleving is dit wel de weg die de meesten van ons af hebben te leggen om daadwerkelijk trouw te kunnen zijn aan onszelf, keuzes te maken vanuit het hart, en te leven vanuit onze eigen essentie. Door te navigeren op ons innerlijk kompas in plaats van de antennes continu naar buiten gericht te hebben en overweldigd te raken door alles en iedereen om ons heen. Geen wonder dat we dan niet meer kunnen voelen wat we zelf willen en vervolgens van ons eigen pad afraken.

Met inmiddels ruim 13 jaar ervaring is het me helder geworden dat hier vaak de wortel zit van alle symptomen, vragen, worstelingen en klachten waar mijn cliënten mee komen.  Mijn grote wens is dan ook om mensen te helpen hun eigen weg terug naar binnen te maken. Zodat ze vanuit (zelf)liefde en innerlijke drijfveren een vervullend leven kunnen leiden. Ik geloof dat als iedereen dat zou doen en daarmee zijn of haar frequentie verhoogt, dat de wereld er dan een stuk mooier, liefdevoller en veiliger uit zal zien.

 

Wil je ook aan de slag met jouw worstelingen op dit vlak? Wellicht is mijn programma Fabulous Femme iets voor jou! We starten binnenkort weer.

Lees hier meer: Fabulous Femme

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *