Wat als jij je krachtig, moedig en vrij zou voelen?

Wat als jij je krachtig, moedig en vrij zou voelen?

Hoe zou je leven er uit zien als je je krachtig, moedig en vrij zou voelen om alles te doen en te zijn waar je maar van kunt dromen?

Hoe zou je leven er anders uitzien als je het vertrouwen en de moed had om je passie te volgen? Om doelen te stellen en actie te ondernemen vanuit je hart in plaats van je angsten?

Stel je voor dat je elke dag zou leven volgens je eigen waarden en op jouw eigen vóórwaarden? Dat je helemaal gelukkig bent omdat je eindelijk het leven leidt waarvoor je hier op aarde bent!

Stel je voor dat je volledig achter het stuur zit van je eigen levensbus. Je bent vol zelfvertrouwen, voelt je intens verbonden met je missie, en je hebt een duidelijk beeld van het leven dat je wilt creëren.

Klinkt dat niet geweldig?

 

Voor velen is het echter niet zo gemakkelijk als het klinkt, om zo zelfverzekerd en vol vertrouwen in het leven te staan.

‘Owning your Power’ is misschien helemaal niet zo vanzelfsprekend voor jou.

In plaats daarvan heb je het gevoel dat je vastzit, niet weet welke kant je op moet, en voel je je misschien zelfs opgebrand. Je bent zo klaar voor verandering, je voelt zo’n enorme drive om een verschil te maken, maar een onzichtbaar zwaar gewicht blijft je terugtrekken.

➡️  Waarom is het zo moeilijk om je zelfverzekerd te voelen over wie je bent en de dingen die je doet?
➡️  Waarom is het zo’n uitdaging om in je zelfverzekerd te zijn en in je kracht te staan?

 

Het antwoord is: ANGST VOOR ‘POWER’

(Ik gebruik bewust het Engelse woord ‘power’ omdat het, voor mij althans, de lading dekt van zowel ‘kracht’ als ‘macht’)

 

Own your power in je kracht

 

Laten we eens kijken naar 4 redenen waarom je terughoudend bent om werkelijk in je kracht te stappen:

 

Reden 1) Persoonlijke ervaringen met misbruik van power door anderen

De eerste reden waarom je misschien een angst voor je eigen power hebt ontwikkeld, is omdat anderen hun macht hebben gebruikt en jou op de een of andere manier schade hebben berokkend. Toen dat gebeurde, was er waarschijnlijk een vorm van autoriteit bij betrokken, een ongelijkheid in positie of rol, waarbij jij de ‘zwakkere’ was, de hulpeloze.

Misschien ben je gekwetst en beschadigd door een ouder, grootouders, oudere broers en zussen, of andere familieleden. Misschien voelde je je machteloos door andere autoriteitsfiguren, zoals leraren, religieuze leiders, bazen of de overheid. En uiteindelijk heb je misschien zelfs het gevoel dat een hogere macht (God of de Bron) je onrecht heeft aangedaan.

Misschien heb je gezworen dat je dat nooit meer zou laten gebeuren en dat je voor altijd uit de buurt van ‘power’ zou blijven?

 

Reden 2) Je was getuige van machtsmisbruik door anderen

De tweede manier waarop je angst voor power kan zijn ontwikkeld, is door getuige te zijn geweest van dierbaren die het slachtoffer werden van machtsmisbruik. Nare dingen die je familie, je vrienden, je collega’s, de maatschappij, enz. werden aangedaan als gevolg van oneigenlijk gebruik en misbruik van macht.

Daarnaast hoeven we niet ver terug te gaan in de tijd om herinnerd te worden aan oorlog, onderdrukking en slavernij, bijvoorbeeld. En zo werd de overtuiging dat mensen die macht hebben slecht zijn en dat power ‘altijd’ negatief wordt ingezet, gemakkelijk cultureel en via onze voorouders in ons geïnstalleerd.

Misschien heb je gezworen om dat nooit meer te laten gebeuren met je dierbaren en om voor altijd uit de buurt van power te blijven?

 

Reden 3) We hebben zelf fouten gemaakt met onze power

De derde reden waarom je misschien niet je ware power omarmt, is omdat jij op een bepaald moment zelf degene was die je macht heeft misbruikt. Als ‘dader’ die bewust of onbewust, wetend of onwetend op een bepaald moment fouten heeft gemaakt en anderen onheus heeft bejegend.

Als dat een deel van je werkelijkheid is geweest (en het is waarschijnlijk een gegeven dat we in de loop van de tijd allemaal wel eens iets hebben gedaan dat het daglicht niet kon verdragen, hoe klein dan ook), dan draag je misschien nog steeds het schuldgevoel die aan deze ervaringen kleven met je mee, en heb je jezelf daar nooit voor kunnen vergeven.

Misschien heb je gezworen je eigen power nooit meer zo te misbruiken, en jezelf te straffen door nooit meer in je kracht te gaan staan?

 

Reden 4) Anderen vinden het niet prettig als we powerful zijn

Tenslotte kan het zijn dat je jezelf ervan weerhoudt om in je kracht te stappen omdat anderen je niet aardig zullen vinden als je succesvol bent en schittert. Ze willen niet dat jij je kop boven het maaiveld uitsteekt, en macht en controle over hen zou kunnen krijgen. Op jouw beurt ben je bang dat ze je zullen afwijzen, je zullen verlaten, of dat ze je uit het clubje zullen verbannen wanneer je je power opeist en je waarheid durft te spreken. Dus, je diepe instinct en behoefte om erbij te horen zorgt ervoor dat je loyaal en liever gelijk aan hen blijft.

Misschien heb je gezworen nooit meer iemand teleur te stellen en altijd loyaal te zijn aan de wensen en behoeften van anderen?

 

Dit zijn vier redenen die je ervan kunnen weerhouden hebben om je eigen power te claimen. Sommigen ben je je wellicht bewust van, andere (nog) niet.

De pijn, de woede, het verdriet en het schuldgevoel rond deze ervaringen zitten nog steeds in je systeem. Zelfs als deze tientallen jaren geleden plaatsvonden, of zelfs verder in je familielijn of in andere ervaringen die je Ziel kan hebben gehad. Het residu van deze gebeurtenissen ligt opgeslagen in je cellen en werkt energetisch als een handrem telkens wanneer je een stap vooruit wilt zetten.


Het veroorzaakt dat je bang bent om succesvol te zijn, om in je grootsheid te stappen en om jezelf en je gaven en talenten aan de wereld te laten zien.

 

Het slechte nieuws is dat je 99% van wat er gebeurd is en wat het precies veroorzaakt heeft waarschijnlijk nooit zult weten.

Het goede nieuws is dat je het niet hóeft te weten om jezelf te helen van deze energetische ballast, de overblijfselen van deze ervaringen.

Weet dat er een nieuwe manier van leven – van ZIJN – mogelijk is. Een leven waarin je ware natuur, waar succes, zichtbaarheid, en moedige stappen voorwaarts zetten zonder die handrem erop niet meer dan vanzelfsprekend is.

 

***


Vind je het interessant om te weten én te ervaren hoe je jezelf op een diepere, energetische laag kunt helen van je onbewuste ballast?

Dan nodig ik je graag uit voor mijn gratis ‘Embrace your Soulful Leadership’ Energy Clearing Call op donderdag 4 november. De call is in het Engels en voor de meeste mensen met een basiskennis goed te volgen.

Klik hier voor meer informatie: Embrace your Soulful Leadership

Leuk als je erbij bent!

 

 

Reacties op dit artikel kun je hieronder plaatsen. Deze worden niet meteen zichtbaar ivm spam.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *