Lieve meisjes krijgen geen promotie

Lieve meisjes krijgen geen promotie

 

Bij een van mijn werkgevers had ik een collega: extravert, gezellig, kon het met iedereen goed vinden en een harde werker. Ze was in mijn ogen altijd met leuke projecten bezig, kreeg vaak mooie kansen, en ook ging ze als een speer qua carrière maken. Ze groeide door naar functies waar ik alleen maar van kon dromen. En heel vraag vroeg ik me af: Wat doe ik toch verkeerd? Ik werkte ook heel hard, en ik was toch ook best wel leuk?

Achteraf zag ik pas hoe ook ik vastzat in het ‘lieve-meisjessyndroom’. Naïef denkend dat mijn harde werken gezien werd en genoeg was. Bang om mezelf te laten zien en horen, uit angst voor afwijzing.  Onzeker in het uiten van mijn mening, in het aandragen van ideeën. En netwerken was ook nooit mijn sterkste kant als introvertje. Kortom: ik verstopte me achter mijn bureau. En maar hard werken … Tja, dat is wat lieve, aardige meisjes doen.

Lieve-meisjes syndroom

Werk jij ook vaak non-stop door zonder pauze? Maak je je zorgen of je anderen niet beledigt met je feedback? Vraag je collega’s altijd om raad voordat je een beslissing neemt? Wil je gewoon dat iedereen je aardig vindt?

Dan is de kans groot dat er regelmatig een promotie aan je neus voorbij gaat en dat het je meestal niet lukt om je dromen waar te maken. Dat zegt Lois P. Frankel, auteur van het o zo herkenbare boek ‘Nice girls don’ t get the corner office’.

Ze noemt wat interessante feitjes in haar boek. Wist je bijvoorbeeld dat:

  • slechts twintig landen een vrouw als staatshoofd hebben?
  • maar 8% van de bedrijven wereldwijd een vrouw aan de top hebben?
  • nog geen jaar na het afstuderen vrouwen 8% minder verdienen dan mannen uit dezelfde lichting? En halverwege hun carrière zelfs 20% minder?
  • vrouwen in landen als Japan en Korea zelfs 28-39% minder verdienen dan mannen?

En dat komt echt niet alleen door de nog steeds bestaande ongelijkheid en zelfs discriminatie in de wereld. Wij vrouwen doen daar iets in. Vrouwen ondermijnen zichzelf. Slimme, capabele vrouwen gedragen zich zo dat ze nooit hoger op die carrièreladder komen.

 

Jong geleerd oud gedaan

Van jongs af aan wordt meisjes geleerd dat ze geluk en succes verwerven als ze zich op bepaalde stereotiepe manieren gedragen: ze horen goedgemanierd zijn, vriendelijk, gehoorzaam, en vooral geen grote mond hebben. Dan zijn ze aardig en lief. Gedurende hun leven wordt dit bevestigd door de media, familie en al het sociale verkeer. Vrouwen zijn niet bewust bezig met saboteren; ze gedragen zich alleen zoals ze het hebben geleerd.

Gedrag dat gepast was in je kindertijd, maar nu niet meer. Het kan ertoe leiden dat je je niet lekker uit de verf komt en dat je carrière stagneert. Je doet jezelf er dus enorm mee tekort.

Vrouwen ondervinden dat het minder pijnlijk is en meer geaccepteerd wordt om een ‘lief meisje’ te zijn, dan zich als volwassen vrouw te gedragen. Kort gezegd, vrouwen gaan zich als aardige meisjes gedragen, ook al zijn ze volwassen.

 

Bitch

Zelfs vrouwen die beweren dat ze tijdens hun jeugd van hun ouders altijd te horen kregen dat ze konden bereiken wat ze maar wilden, ontdekken als snel dat het er in de echte wereld heel anders aan toe gaat, zegt Frankel. Als een vrouw het zelfvertrouwen en de moed heeft om te laten zien dat ze net zo goed is als een man, wordt haar al snel verweten dat ze een bitch is.

En daar zit een kern van waarheid in. Succes krijg je namelijk niet door je te gedragen als man, maar door je meer als vrouw te gedragen in plaats van een meisje. Het is dus echt een mythe dat je een gemeen kreng moet zijn om aan het ‘lieve-meisjessyndroom’ te ontsnappen.

Je moet juist aardig zijn om succes te hebben, maar alléén aardig zijn is niet genoeg. Als je teveel bezig bent met aardig en lief zijn, ontwikkel je andere talenten en eigenschappen onvoldoende en kun je nooit op een volwassen manier je doel bereiken. Je beperkt jezelf door veel te veel bezig te zijn met anderen allemaal wel niet van je vinden.

En als we wel proberen uit deze rol te breken dan worden we subtiel of wat minder subtiel op onze plaats gewezen: ‘Je bent leuk als je boos bent!’ (als je nog niet boos was dan werd je het nu wel) of het zeer irritante ‘Ben je ongesteld of zo?’.

We gaan aan onszelf twijfelen, trekken ons weer terug en duiken weer in de veilige meisjesrol.

 

Gemiste kansen

Die ‘bescheidenheid’ resulteert dan in gemiste kansen bij opdrachten of promoties. Die komen vaak voort uit aarzeling om te laten zien wat je in huis hebt, verlegenheid bij vergaderingen en zo hard werken dat je geen tijd neemt op een netwerk op te bouwen.

Interessant is ook dat zelfs vrouwen die in een groep vrouwen assertief zijn, passief, meegaand en verlegen worden als er ook mannen bij zijn. We doen ons dan dommer voor dan we zijn, proberen onszelf onzichtbaar te maken en gedoe te vermijden.

We vinden eigenlijk ook dat we er geen recht op hebben om onze stem te doen gelden. We hebben geleerd om niet direct te zijn, het voorzichtig (en vooral wollig) te brengen zodat het niet zo hard aankomt. Anders voelen we ons schuldig. Bang om anderen te kwetsen.

En ja, het is ook lastig voor je omgeving als jij ineens je grenzen gaat aangeven. Zij houden het (jou dus) liever bij het oude. Dus dat je weerstand ervaart bij anderen als jij je gedrag verandert is heel normaal. Zij vinden jouw aanpassingsgedrag namelijk heel prettig. Dat vraagt dus om veel oefening en veel doorzettingsvermogen van jouw kant. En daar gaat het vaak mis. Want de comfortzone lonkt als een lekkere reep chocola.

 

Van lief meisje naar volwassen vrouw

Maar je hoeft je niet te gedragen zoals je dat geleerd hebt. Je hebt echt andere keuzes. Je kunt je persoonlijke en professionele leiderschap ontwikkelen door je bewust te worden van wat je doet of wat je juist niet doet. Op welke manier zit jij nog in je meisjesrol en heb je onbewust de handrem op jezelf gezet? Hoe zou jouw werk en leven eruit zien als je werkelijk in je volwassenheid stapt?

 

Bron: Nice girls don’t get the corner office – Lois P. Frankel

 

***

Vind je dit interessant en herken je jezelf hierin?

Meld je dan aan voor mijn gratis workshop: ‘3 Sleutels tot Werkgeluk. Voor hoogopgeleide vrouwen die worstelen met hooggevoeligheid en perfectionisme.’

 

 

 

Similar Posts

3 Comments

  1. Leuk dat je hier nu over schrijft Gertrud. Ik ben toevallig net het boek aan het lezen! Heel herkenbaar. Een hoop open deuren en als je alle tips opvolgt (als rasechte perfectionist) krijg je denk ik een burnout, maar zeker leuk om te lezen!

    1. Toeval bestaat niet ;-). Leuk dat je het ook aan het lezen bent Annelies! Vond inderdaad het eerste deel ook interessanter dan de hoeveelheid aan tips die daarna volgen …

  2. Interessant artikel en grotendeels herkenbaar! Toch is er hoop als je nou eenmaal ‘nice’ bent: zie het boek van Fran Hauser, Nice girls rule…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *