Als je als gedreven professional, manager, ZZP-er of ondernemer de weg kwijt bent geraakt in je werk, loopbaan of ondernemerschap en je hebt besloten om een coach in te schakelen, dan verwacht je wel resultaat. Je wilt nieuwe inzichten, jezelf ontdekken en ontwikkelen, én stappen zetten. Op deze pagina lees je welke resultaten je van mijn dienstverlening mag verwachten, mijn visie en aanpak, en wat ESENZIA anders maakt dan anderen bureau’s.

Mijn visie op Werkgeluk


Ik vind dat iedereen recht heeft op Werkgeluk, en dat gun ik jou ook:
een baan of eigen onderneming waar je je passie in kwijt kan, voldoening uit haalt en jouw unieke talenten verder ontwikkelt. Werk waar je in bloeit en floreert en successen boekt. En werk waarin je rust en ontspanning vindt, en een fijne balans hebt tussen werktijd, tijd voor je dierbaren en tijd voor jezelf.

Werk voelt niet als werk als je doet waar je plezier in hebt, succes ervaart en een gezonde balans hebt. Voor mij zijn dat de drie belangrijke ingrediënten van Werkgeluk: zingeving, empowerment en vitaliteit.

Zingeving zorgt voor voldoening, het gevoel hebben iets nuttigs bij te dragen aan de wereld, maatschappij of een ander. Je vertelt met passie en trots over je werk. Je familie en vrienden zien je ogen fonkelen en je kan er uren over vertellen. Empowerment ervaar je als je met zelfvertrouwen je werk doet, je talenten en kwaliteiten kunt benutten, gewaardeerd wordt voor wat je doet, jezelf kunt ontwikkelen en mooie resultaten behaald. En vitaliteit en balans zijn er als je energie en tijd overhoudt voor jezelf, je gezin, vrienden en hobby’s. Je hebt het gevoel dat alles onder controle is en ‘lekker loopt’. Het geeft je een gevoel van innerlijke rust; het is goed zo!

Ik geloof dat Werkgeluk voor iedere enthousiaste, ambitieuze professional haalbaar is. Maar het komt je meestal niet aanwaaien. Ontdekken hoe jouw werkgeluk eruit moet komen te zien vergt onderzoek. Of je nu bij mij komt omdat je niet meer passie ervaart in je werk, of omdat je merkt dat je niet voldoende uit de verf komt, of omdat je opgebrand dreigt te raken. Durf je in de spiegel te kijken? Durf je uit je comfortzone te stappen en uitdagingen aan te gaan? Ben je bereid om wellicht niet meer aan de verwachtingen van je omgeving te voldoen? Ben je bereid om zaken los te laten en nieuwe op te pakken?

Om jouw Werkgeluk te (her)vinden is verbinding tussen je hart, buik en hoofd essentieel. Vaak raken we van ons pad af omdat we koersen op onze ratio en niet meer voldoende op ons gevoel. We gaan leven naar de verwachtingen van anderen en raken daarmee ons eigen innerlijk kompas kwijt. Ik geloof dat je pas echt goede keuzes maken als je ten eerste luistert naar je gevoel. Dat is namelijk altijd authentiek en waar. Vervolgens gebruik je je ratio om je keuzes te toetsen, een ‘realiteitscheck’ te doen en om stappen te zetten.

Waarom cliënten en organisaties voor ESENZIA kiezen:

 
 • Mijn begeleiding draait om jou, jij staat voorop. Ieder mens is uniek en ook iedere situatie is uniek. Daarom bied ik begeleiding die bij jou en jouw vraag past. Het enige belangrijke voor mij is dan ook dat ik jou help om jouw gewenste situatie te bereiken.
   
 • Mijn werkveld is een brede combinatie van coaching, counseling en therapie, afhankelijk van jouw wensen en behoeften.
   
 • Ik werk met zingeving, missie, idealen en diepgang. Ik ga samen met jou aan de slag om in kaart te brengen waar jouw passie ligt, waar jouw hart sneller van gaat kloppen en jouw ogen van gaan stralen. Wat geeft jouw leven en werk zin? Wat wil jij bijdragen? Hoe wil jij het verschil maken? We gaan op zoek naar jouw essentie, jouw kern. Ik ben van mening dat je alleen vanuit hier kunt vertrekken om je dromen waar te maken.
   
 • Ik ga voor resultaat en werk samen met jou naar concrete doelen toe. Door alleen maar op een roze wolk te zitten en te dromen ga je je Werkgeluk niet vinden. Je zult alleen je doelen bereiken als je ook met beide voeten op de grond staat. Dat betekent concrete doelen stellen, een duidelijke strategie uitstippelen voor jezelf én in actie komen. Ik ga je helpen de vertaalslag te maken van droom naar werkelijkheid.
   
 • Je wordt bij mij uitgedaagd om tot de kern te komen. Ik ga je aan het werk zetten; Ik kan het immers niet vóór je doen. Wat ik wel doe: je een spiegel voorhouden, kritische vragen stellen en je uitdagen om af en toe uit je comfortzone te stappen. Je krijgt van mij de vaardigheden, strategieën, inzichten, tips en kennis die jij nodig hebt om je dromen waar te maken. Daarnaast zorg ik ervoor dat je en heldere focus krijgt en zal ik je ondersteunen met het bewaken ervan. Op die manier ga je inzichten verwerven, nieuwe zienswijzen verkennen, en stappen zetten richting jouw gewenste doel.
   
 • Ik begeleid je op een manier en in een tempo die bij jouw situatie past. Misschien heb je nu even geen werk en heb je alle tijd, of heb je juist een drukke baan en daarnaast een gezin en hobby’s die veel van je aandacht vragen. Of je zit met een burnout thuis en hebt nog weinig energie. We stemmen samen af wat voor jou goed voelt, passend en haalbaar is.
   
 • Ik garandeer je een leuke, spannende en uitdagende ontdekkingsreis naar jezelf. Af en toe zul je uitdagingen tegenkomen; dat hoort erbij. Maar wat mij betreft moet voorop staan dat het vooral een leuke reis gaat worden. Met mooie resultaten waar je nog lang met plezier en trots op terug kan kijken en de rest van je loopbaan en leven profijt van zult hebben!
   
 • Korte lijnen, snel schakelen. Ik ben makkelijk bereikbaar en bied ook begeleiding op afstand. Als je me belt of mailt krijg je meestal dezelfde dag nog een reactie, en uiterlijk binnen twee werkdagen. 
   
 • Flexibele begeleiding. De begeleiding kan plaatsvinden op een van mijn gesprekslokaties (Sneek, Leeuwarden, Heerhugowaard, Haarlem, regio Amsterdam of een andere plek in overleg) en/of via Zoom als je verder weg woont. En binnen bepaalde trajecten neem ik je ook graag mee naar buiten voor een natuur/wandelsessie!
 
 

Praktische informatie

Wil je meer weten over praktische informatie, tarieven, vergoedingsmogelijkeden, e.d.?