Outplacement

Je volgende stap na ontslag: een inspirerende baan of business

Tijd voor een volgende stap in je carrière. Je wilt werk gaan doen waar je hart sneller van gaat kloppen en dat bijdraagt aan jouw life purpose. Diep van binnen weet je dat je veel te bieden hebt, en wil je je inzetten voor iets waar je écht blij van wordt en waar je talenten tot hun recht komen. 

Als je net ontslagen bent …

Als je net ontslagen bent dan is het heel menselijk dat er even paniek is. Alle zekerheid van baan en inkomen vallen immers in een keer weg. Je hebt je ziel en zaligheid in je werk gestoken. Je moet afscheid nemen van collega’s waar je misschien al heel lang mee samen hebt gewerkt. Ontslag brengt dan ook een stukje rouwverwerking met zich mee. Je neemt immers afscheid van een doel, van jezelf ergens voor inzetten, van mensen en van een werkplek. 

En dan vraag je je misschien af: ‘Wat nu? Hoe nu verder?’

Belangrijk is dat je als eerste de volgende zaken regelt die grote gevolgen voor je toekomst kunnen hebben:

1) Ervoor zorgen dat je ontslag juridisch goed geregeld wordt

Je vaststellingsovereenkomst wil je zorgvuldig door je eigen advocaat of jurist laten controleren. Je recht op een WW-uitkering is veilig gesteld en hopelijk heb je voldoende budget voor outplacement / loopbaanadvies kunnen onderhandelen zodat je rustig kan onderzoeken hoe je je loopbaan verder vorm wilt geven. 

Heb je hulp nodig bij je ontslagproces? Wil je weten hoe je een outplacementtraject mee kunt onderhandelen in je vaststellingsovereenkomst (het contract waarmee je dienstverband wordt beëindigd)? Ik help je graag met praktische tips en ook kan ik je doorverwijzen naar betrouwbare juridische adviseurs (gespecialiseerd in ontslag- en arbeidsrecht).

outplacement hoogopgeleiden

2) Hulp krijgen bij het heroriënteren op je toekomst zodat je werk vindt waar je blij van wordt

Ontslagen worden kan hard aankomen en doet meestal je zelfvertrouwen geen goed. En dat is niet een hele fijne uitgangspositie als je op zoek wilt gaan naar ander werk. Dan wil je eerst een stevig fundament creëren: stevig in je schoenen staan, weten waar je naar toe wilt en wat je hebt te bieden.

En ook als je blij bent met je ontslag (want dat kan natuurlijk ook de situatie zijn), weet je misschien niet goed welke kant je op wilt. Ook dan is het raadzaam om dit moment aan te wenden om eens grondig onderzoek te doen naar je passies en talenten en hoe je deze wilt inzetten in je toekomstige werk.

Dit traject heeft mij een superleuke baan opgeleverd!

“Ik begon de coaching met het idee dat het op werkgebied helemaal anders moest.

Ik heb aan het eind van het traject nog nooit zo duidelijk voor ogen gehad wie ik ben, wat ik kan en vooral wat ik wil. Maar ook het inzicht dat ik er ook mag zijn en dat ik goed genoeg ben. Dus ook meer zelfvertrouwen. Dit heeft me echt geholpen om vooral ook te kijken waar ik zelf wil werken en om gerichter te solliciteren.

Dit traject heeft mij een superleuke baan opgeleverd! Ik voel me echt op mijn plek nu en heb me nog niet eerder in zo’n korte tijd al zo prettig gevoeld bij een werkgever en collega’s.

Bedankt voor je hulp! Voor mij was je een hele fijne coach!”

Michelle v.d. M.
Digital Marketeer

Herken je het volgende?

Helaas kan ik niets veranderen aan je ontslag. Maar wat ik wél kan doen is ervoor zorgen dat jij goed voorbereid de arbeidsmarkt op gaat zodat je optimale kansen hebt op een nieuwe baan of het succesvol starten van je eigen onderneming.

Outplacement hoogopgeleiden ontslag
Veel voldoening en een duidelijke meerwaarde
voor mijn klanten

Een diepe wens van mij was om ooit op ‘eigen benen te staan’ en voor mezelf te beginnen.

Gertrud heeft me hierbij op een duidelijke wijze en met een positieve instelling geholpen. Door haar inzet heb ik mijn veelheid aan eerder opgedane kennis, ervaringen en mijn eigen drijfveren kunnen vormen tot een krachtige propositie. Daardoor kan ik deze nu gericht en succesvol inzetten in mijn dagelijkse werkzaamheden voor mijn eigen bedrijf Karres Development Advisory.

Het geeft mij veel voldoening om hierdoor nu een duidelijke meerwaarde voor mijn klanten te kunnen bieden op het gebied van market entry, area marketing en city strategy, met name in een internationale context.”

Marcel Karres (49)
Advisor Intl. Business & Trade Development

Dit is wat Outplacement je op gaat leveren

 • Je hebt helder waar jouw hart sneller van gaat kloppen.
  Je hebt inzicht in je passie, je persoonlijke missie en hoe jij het verschil wilt maken. Je kent je talenten en kwaliteiten; datgene waarin jij uitblinkt, wat jou uniek maakt. Deze inzichten heb je vertaald naar een baan of onderneming die realistisch en haalbaar is voor jou. Werk dat je energie geeft, waarin je plezier en voldoening ervaart en waarin je talenten worden benut. Je ogen stralen als je erover vertelt!

 • Je weet of je een baan in loondienst wilt of de stap naar het ondernemerschap gaat zetten.
  Een richting en vorm die bij jou passen én realistisch en haalbaar zijn. Je hebt voldoende inzicht over de mogelijkheden die er zijn en hoe jouw ambities daar in passen. Je hebt een duidelijke focus voor jezelf gecreëerd en gaat ervoor!

 • Je hebt een duidelijk stappenplan om die inspirerende baan of onderneming werkelijkheid te laten worden. 
  Je bent bekend met de moderne methodes van werk en opdrachten vinden en je wordt uitgenodigd voor gesprekken om jezelf te mogen presenteren. Je weet je netwerk op een voor jou passende manier in te zetten om je daarbij te helpen. Je hebt een strategie uitgestippeld om jouw doel te bereiken. Je hebt al een nieuwe werkplek gevonden of de eerste belangrijke stappen gezet waardoor het binnen handbereik is.
 • Je kunt je gesprekspartner ervan overtuigen dat jij de juiste persoon bent voor de baan of opdracht.
  Je hebt onderzocht wie je bent, wat je in huis hebt en waar je passie ligt. Dit heb je goed onderzocht en doorleefd en je staat er helemaal achter. Daarmee heb je een stevige fundering voor jezelf gecreëerd om je keuze te onderbouwen en ben je in staat jezelf authentiek neer te zetten. Doordat je je boodschap helder kunt formuleren heb je je kansen enorm vergroot om die baan of opdracht te vinden. Je kunt nu helder verwoorden wat je precies wilt zodat recruiters, potentiele werk- en opdrachtgevers je weten te vinden. Je gaat met zelfvertrouwen je sollicitatie-, acquisitie- en netwerkgesprekken in. Je kunt jezelf met enthousiasme presenteren en je toekomstige werk- of opdrachtgever kan niet eigenlijk meer om je heen ;-).
Loopbaancoaching - Werkgelukcoaching

Het Outplacement programma

De afgelopen jaren heb ik vele professionals begeleid bij het hervinden van hun Werkgeluk. Ieder vanuit zijn of haar eigen situatie, en met zijn of haar kennis en ervaring. 

Wordt het voor jou een baan in loondienst, ondernemerschap, of wellicht een combinatie van beide? 

Het kan natuurlijk zijn dat je op dit moment nog niet weet welk pad je in wilt slaan. In dat geval houden we de opties open binnen het traject en gaan we pas focussen als je helder hebt welke kant je op wilt. 

Omdat ik het belangrijk vind om tegemoet te komen aan jou als mens, je persoonlijke omstandigheden en je situatie, bied ik diverse ‘onderdelen’ aan. Daarmee kun je, afhankelijk van je wensen, behoeften, het beschikbare budget en tijdsduur, de voor jou benodigde onderdelen kiezen om je Outplacement programma samen te stellen. 

Ik hoor graag wat jouw wensen en behoeften zijn, zodat ik we het meest passende Outplacementprogramma voor jou samen kunnen stellen.

Mogelijke Modules

Je wilt die inspirerende nieuwe baan vinden, voor jezelf beginnen of je kiest voor een combinatie loondienst/zelfstandig ondernemerschap. Misschien besluit je om het roer helemaal om te gooien of wellicht houd je het wat dichter bij huis. Wat je wensen ook zijn, ik zorg ervoor dat je  mijn volledige aandacht en deskundigheid krijgt, en alle benodigde gereedschap om jouw droom waar te maken.

Soul Purpose reading
Ik leerde steeds beter naar mijn hart te luisteren

Gertrud heeft mij als loopbaancoach op een zeer prettige en positieve manier begeleid, zodat ik een weloverwogen keuze kon maken in mijn volgende carrière-stap.

Mede door haar inlevingsvermogen, coachende rol en peptalks, heb ik meer inzicht gekregen in wie ik ben en hoe ik het gelukkigst kan zijn. Het heeft ontzettend geholpen dat ik me altijd op mijn gemak voelde en onze gesprekken gaven me iedere keer weer een boost om nieuwe dingen aan te pakken. Daarnaast leerde ik steeds beter naar mijn hart te luisteren en neem ik alle lessen mee voor de rest van mijn leven!”

Joyce
Cluster Manager
Nooit kunnen dromen dat ik nu ondernemer ben!

Het resultaat is boven verwachting. Toen ik aan dit Outplacementtraject begon had ik niet kunnen dromen dat ik nu als zelfstandig ondernemer heb kunnen en durven starten. Ik heb hierdoor ook alweer nieuwe plannen gekregen die ik binnenkort uit ga werken. Je bent iemand die precies doet wat een coach moet doen: niet de oplossingen aandragen, maar in staat zijn om de client zover te krijgen dat hij zelf aan de slag gaat om zijn doelen te ontdekken en bereiken.”

Fred R.
Financieel Consultant
Snel een leuke passende baan gevonden

Na mijn ontslag had ik behoefte om er achter komen wat mijn kwaliteiten zijn, hoe mezelf te profileren, ontdekken waar mijn interesses liggen op werkgebied, en leren zoeken naar werk en het vinden van een baan.

Het traject heb ik ervaren als laagdrempelig, inspirerend, en helemaal op mij en mijn situatie toegespitst. Gertrud was heel open, geïnteresseerd, stimulerend en in staat de focus bij me aan te brengen.

Ik heb snel een leuke passende baan gevonden, vlak bij mij in de buurt, en voor de uren die ik wilde!”

Marjan V. (42)
Project Manager

Meer weten over Outplacement?

Bel of mail me voor vrijblijvende informatie; ik bespreek graag de mogelijkheden met je!