Over Gertrud

Mijn levensloop

Mijn naam is Gertrud de Witte (1970) en ik ben de oprichtster van ESENZIA WerkgelukCoaching. Ik ben opgegroeid in Friesland en deels in Amerika. Toen ik mijn Bachelor (BFA Fashion Design/Marketing) had afgerond besloot ik terug te keren naar Nederland en een vervolgstudie te doen in Groningen (BBA – International Business). Na diverse studie- en stageperiodes in Spanje, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika ben ik vervolgens in Haarlem neergestreken. Daar heb ik 25 jaar gewoond en sinds eind 2023 woon ik weer in Friesland, in het pittoreske Workum. 

Mijn 'dertigersdilemma'

Ik heb na mijn studie ruim 10 jaar in het bedrijfsleven gewerkt, o.a. als Product Manager/Inkoopster in de modebranche en als Brand Manager (Marketing) voor diverse mooie A-merken in de gezondheidsproducten en zelfzorggeneesmiddelen. Rond mijn dertigste begonnen bij mij de typische ‘dertigersvragen’ de kop op te steken zoals ‘Wie ben ik?’ ‘Hoe komt het dat ik mijn draai niet kan vinden in het werk?’ en ‘Is dit het nou allemaal?’. Ik ging op onderzoek uit door coaching en opleidingen te volgen in NEI-therapie en NLP. In die periode werd ik ook ontslagen door mijn werkgever en raakte ik bij de volgende organisatie helemaal opgebrand, waardoor ik voor langere tijd met een burnout thuis kwam te zitten. Ik besefte toen dat het tijd was geworden om zaken anders aan te pakken. Eigenschappen als enorme loyaliteit, me overal verantwoordelijk voor voelen, perfectionisme, moeite met grenzen aangeven en hooggevoeligheid hebben me een harde maar waardevolle les geleerd.

 

Over Gertrud - WerkgelukCoaching
Gertrud de Witte - WerkgelukCoach
Gertrud de Witte

WerkgelukCoach

Het roer om

Na deze tijd van bezinning besloot ik het roer om te gooien. Ik besefte dat het tijd was geworden om naar mijn hart te gaan luisteren en iets te doen waar ik echt blij van word! En om mijn leven anders te leven. Door het volgen van de opleidingen kwam ik er achter dat ik een hele andere passie had ontwikkeld dan mode en marketing: andere hoger opgeleide professionals helpen stappen te zetten, zodat ze hun werk en leven met meer plezier, succes en balans in kunnen vullen. Door mijn opgedane kennis en ervaring met ze te delen kan ik ze helpen te groeien en boven zichzelf uit te stijgen.

Ik ben inmiddels breed opgeleid binnen mijn vakgebied. Met de combinatie van mijn achtergrond in het bedrijfsleven, mijn persoonlijke reis en mijn kwalificaties als coach, loopbaanadviseur en burnouttherapeut begeleid ik nu sinds 2007 hoogopgeleide dertigers en veertigers die weer de regie over hun eigen leven en loopbaan in handen willen nemen. Professionals die er achter willen komen wat het leven allemaal te bieden heeft. Op deze manier wil ik mijn bijdrage leveren aan het geluk en welzijn van anderen en hoop zo deze wereld een klein beetje mooier te kunnen maken.

Een greep uit mijn opleidingen

 • Energy Clearing & Healing (diverse opleidingen)
 • Trainersopleiding 
 • CSR-Methode (Chronische Stress Reversal / Burnout) 
 • Yogaopleidingen – Vinyasa Flow, Stress Relief, Yin yoga en Nidra
 • Maskermaker (Karakterstructuren/Lichaamswerk)
 • Oplossingsgericht werken 
 • Traumagericht werken 
 • Systemisch werk (Familie- en Organisatieopstellingen)
 • Counselling & Coaching 
 • NLP Master Practitioner 
 • NEI-Therapie / Vitaliteitkunde
 • International Business School – Marketing & Management 
 • Bachelor Fashion Design / Marketing & Merchandising (VS)
 • En vele andere trainingen en workshops

Mijn passies

Wandelen, zeilen, varen yoga, reizen! (en nog beter als ik dat allemaal kan combineren ;-))

Gertrud WerkgelukCoaching - Portugal 1
Gertrud WerkgelukCoaching - PT 2
Gertrud Werkgeluk
Gertrud On the Camino 2
Gertrud - yoga on Corfu Greece