Werkgeluk

SPIJT …

SPIJT …

Zit je regelmatig vol ideëen als het gaat om een nieuwe stap zetten in je carrière of business, maar gaan ze vrijwel meteen de prullenbak in vanwege alle ‘ja-maars’ die meteen de kop opsteken?

Laat me je dit dan vragen:

Ga je wachten tot je straks met pensioen gaat of op je sterfbed ligt en tot de conclusie moet komen dat je alleen maar SPIJT hebt van alle dingen die je NIET hebt gedaan?

Dat je nooit echt lekker uit de verf bent gekomen omdat je altijd koos voor veiligheid en zekerheid (en daar eigenlijk helemaal niet gelukkig van werd)?

Hoe vaak heb ik me ook niet laten leiden door de belemmerende overtuigingen die ik over mezelf had …
Hoe vaak heb ik dromen opzij geschoven omdat ik ervan overtuigd was dat het niet voor mij was weggelegd …
Hoe vaak heb ik kansen en mogelijkheden laten schieten omdat mijn angst de overhand kreeg …

Hoe vaak heb ik …

Mezelf onderschat en daardoor klein gemaakt.
Verstopt.
Gekozen voor veiligheid, m’n comfortzone, de makkelijkere weg.

Geloof me, dat was ook pijnlijk. En verdrietig.
Want ergens wist ik dat er meer in me zat.
Ik hield mezelf klein door niet mijn ware potentieel te leven.

En ik wist dat ik mezelf (en anderen!) hiermee ernstig tekort deed.

Dus, toen ik in 2007 éindelijk 😉 klaar was om de stap te zetten en mijn eigen coaching business op te starten verklaarden heel veel mensen me voor gek. ‘Zou je dat niet eerst in loondienst gaan doen? Zou je er niet een baan naast willen hebben voor de zekerheid?’

Ja, natuurlijk triggerden ze daarmee al mijn angsten. Maar diep van binnen wist ik dat dit is wat ik wilde, en had ik het vertrouwen dat het wel goed zou komen. En dat had ik nog nooit zo sterk gevoeld. Het was alsof er geen ander pad was, ik werd er als het ware op een positieve manier ingezogen. Dat was een bijzondere en bijna gekke ervaring voor me.

En terwijl ik stap voor stap gestalte gaf aan mijn bedrijf kwamen steeds de juiste mensen en kansen op mijn pad. En zo kon ik, zonder de back-up van een partner met salaris, deze stap zetten én mijn hypotheek blijven betalen.

Was het altijd zo makkelijk? Nee, zeker niet.

Ook al deed ik precies wat ik wilde, ik heb ook lastige jaren gehad. Er waren echt wel momenten dat ik ging twijfelen, als het bijvoorbeeld financieel spannend werd. Dan verlangde ik ook wel eens terug naar de zekerheid van een vast maandelijks salaris. Of als ik lastige beslissingen moest nemen in mijn bedrijf. Maar altijd zorgde mijn missie, mijn ‘Soul’s Higher Calling’ ervoor dat ik doorzette.

Want dat zorgde ervoor dat ik er voor bleef gaan, de wetenschap dat ik een belangrijke bijdrage lever in het leven van anderen.

Heb ik er hard voor moeten werken? Ja!

Maar als je doet wat je ‘moet’ doen, datgene waarvoor je hier op deze wereld bent, dan helpt het Universum je om het waar te maken. Dat mag je zweverig vinden ;-), maar dit is hoe ik het heb ervaren en iedere keer weer ervaar. En ik zie het ook keer op keer gebeuren bij mijn cliënten die voor het eerst wérkelijk contact maken met hun grote ‘Why’.

Waren mijn angsten meteen weg? Nee!

Maar toen ik mijn missie helder had waren die grote beren wel een flink stuk kleiner geworden. En ook daar heb ik aan moeten werken. Ze in de ogen kijken. Zodat het niet meer van die grote monsters waren die ik van me af moest zien te houden, maar me juist lieten zien waar ik in mezelf nog iets te helen had.

Lieve lezer, ook jij hebt zoveel (meer) in je mars. En als het er nog niet uitkomt, ben je het dan niet aan jezelf verplicht om het op z’n minst een kans te geven? Te stoppen met het dimmen van je eigen licht en je talenten en passie niet langer achter slot en grendel te houden?

Ga (weer) in jezelf geloven. In je talenten en kwaliteiten. In je passie. Weet dat er ook iets is voor jou, iets unieks wat alleen jij hebt te bieden, op jouw specifieke manier.

The world is waiting for you!

Je hebt je passie en talenten niet voor niks gekregen. Ook al heb je misschien nog niet helemaal helder wat die zijn. Ga je ze verloren laten gaan en een middelmatig leven leiden of ga je er werk van maken en jezelf serieus nemen?

Waar wacht je nog op?

***
Leuk als je wilt reageren op deze blog! Dat kan hieronder.

Let op: In verband met spam wordt je reactie niet meteen zichtbaar.

Delen mag ook! Dat kun je doen via de social media buttons hieronder.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *