Val jij bijna om? Herken symptomen van hoge werkdruk

Dat te hoge werkdruk kan leiden tot werkstress is inmiddels wel een bekend gegeven. En ook dat stress de belangrijkste veroorzaker is van arbeidsongeschiktheid zal je niet raar in de oren klinken vandaag de dag. Verzekeraar Loyalis publiceerde onlangs een onderzoek waarin dit bevestigd werd:

      –  1 op de 8 werknemers kampt regelmatig met burnoutklachten (bron: CBS)

      –  1 op de 3 Nederlanders ervaart regelmatig stress


Dit zijn zorgwekkende cijfers, vooral wanneer uit dit onderzoek blijkt dat hoge werkdruk de grootste veroorzaker van stress is:     

1)  Hoge werkdruk (47 procent)werkdruk werkstress

2)  Combinatie werk-privé (27 procent)

3)  Gezondheidsproblemen (16 procent)

4)  Financiële problemen (16 procent)

5)  Angst voor het verliezen van de baan (15 procent)

 

Nog steeds is er te weinig alertheid op de werkvloer als het gaat om werkdruk; zowel bij het management als de werknemers zelf. En dat terwijl de belangrijkste oorzaken van hoge werkdruk vaak (en soms zelfs relatief eenvoudig) te voorkomen zijn. In mijn voorgaande artikel over werkdruk ‘De belangrijkste oorzaken van te hoge werkdruk’ vertelde ik je over de oorzaken.

Hierin schreef ik dat de oorzaken meestal liggen in de inhoud en manier van uitoefenen van de functie, de werkomstandigheden, persoonskenmerken en de persoonlijke situatie. Deze oorzaken kunnen allemaal leiden allemaal tot te hoge werkdruk, met stress of zelfs een burnout als gevolg.

Hoe herken je nu te hoge werkdruk bij jezelf of bij je medewerkers als je zelf leiding geeft? Wanneer moet je ingrijpen?

Vaak uit stress zich als eerste in fysieke klachten, en daarmee zullen medewerkers zich in eerste instantie ook ziek melden. Daarbij kun je denken aan regelmatig last van hoofdpijn, klachten aan armen, nek en schouders (RSI), klachten aan het spijsverteringskanaal, benauwdheid en hyperventilatie, vermoeidheid en verhoogde bloeddruk.

De groep symptomen die meestal langer verborgen blijft, maar het gevoel van stress juist sterker kunnen beïnvloeden, zijn de psychische klachten. Daarbij valt te denken aan piekeren, slapeloosheid, somberheid of zelfs depressie, overmatig gebruik van alcohol of andere middelen, snel geïrriteerd, vergeetachtigheid, en moeite met concentreren.

organisatie

Deze klachten zijn al erg genoeg voor de medewerker in kwestie, maar ook organisaties zullen de gevolgen voelen. Jaarlijks melden 150.000 tot 300.000 mensen zich ziek vanwege werkstress. Realiseer je wat dat voor kosten met zich meebrengt! Daarnaast hebben werknemers met werkstress minder plezier in het werk en kunnen zich slechter concentreren, waardoor er afname is van productiviteit en kwaliteit van het werk. En in productieomgevingen leidt het tot een grotere kans op ongelukken op de werkvloer.

Het is dus essentieel dat je als werknemer én manager weet waar je op moet letten als het gaat om hoge werkdruk. Alleen dan kun je ook voortijdig ingrijpen. Zo kun je jezelf en je werknemers behoeden voor een dreigende burnout en ervoor zorgen dat de kosten die werkstress met zich meebrengt tot een minimum worden beperkt.

In de volgende artikelen van mijn serie ‘werkdruk’ ga ik in op de risicogroepen en hoe je als medewerker en organisatie toe kunt werken naar een gezonde werkdruk.

***


Reacties op dit artikel 
zijn welkom via de knop ‘Reageer op dit artikel’.

© 2014 Gertrud de Witte – ESENZIA WerkgelukCoaching, alle rechten voorbehouden.

 

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *