Van werkdruk naar werkgeluk!

Alleen kijken naar probleemgebieden is niet de enige oplossing als er hoge werkdruk ontstaat in een organisatie. Werkdruk kun je natuurlijk proberen aan te pakken door deze te verlagen, maar het is misschien nog belangrijker om naar de andere kant van de medaille te kijken: hoe kun je het werkgeluk verhogen?

balans

Dit blijkt ook uit het promotieonderzoek van Dr. W. van Rhenen, Chief Medical Officer van Arboned, aan de UVA. Van Rhenen: “Voor veel organisaties vormen de medewerkers het hart van de bedrijfsvoering. Toch wordt bij het welzijn van die medewerkers nog te vaak gedacht in termen van ziekte, (on)gezondheid en (ongezonde) leefstijl. Het is hoog tijd voor een shift in het denken. Een benadering vanaf de positieve kant, het werkplezier, levert organisaties aantoonbaar meer resultaat op. Alleen bevlogen medewerkers zullen excellent presteren.”

Deze conclusie kan ik alleen maar toejuichen! Dit is namelijk een belangrijke uitkomst. Niet alleen omdat het positief is voor het welzijn van deze professionals, maar ook  omdat bevlogen medewerkers een positieve bijdrage leveren aan de winst, verkoop, kwaliteit en klanttevredenheid van de organisatie.

Uitgangspunt van het onderzoek van Van Rhenen was de energie van de medewerker. Deze energie heeft een waarde die varieert van het minimum (burnout) tot het optimum (bevlogenheid). Doel van het onderzoek was te laten zien wat het effect is van enerzijds de belastende elementen in het werk, zoals werkdruk (stressoren) en anderzijds de elementen die het werkplezier bevorderen (motivatoren).

Natuurlijk is het verstandig om als organisatie een aantal aandachtspunten onder de loep te nemen als er verzuim is door hoge werkdruk. Dat staat buiten kijf. En dat je als medewerker zelf maatregelen kunt nemen ook.

Het is daarom goed te kijken welke energievreters te beïnvloeden zijn en deze zoveel mogelijk te verminderen. Maar in de praktijk blijkt dat deze niet altijd te beïnvloeden zijn. Dus dan is het belangrijk om energiegevers in het werk toe te voegen. Want door energiegevers toe te voegen aan het werk wordt de balans tussen energiegevers en energievreters positief. En als de balans tussen energiegevers en energievreters positief wordt ervaren geven medewerkers aan dat ze geen last hebben van werkdruk.

 

Hier volgen 5 energiegevers (motivatoren) die je als professional in kunt zetten om meer werkgeluk voor jezelf te creëren en zo minder werkdruk te ervaren:

1)  Ken je drijfveren: waarom doe je wat je doet?
Natuurlijk werk je omdat er brood op de plank moet komen. Maar misschien heb je een grotere motivator waarom dat zo belangrijk is. Wil je regelmatig lekker op vakantie kunnen? Ben je aan het sparen voor de studie van je kinderen? Of spendeer je een deel van je inkomen aan het uitoefenen van je hobby? Als je af en toe stil staat bij de vraag ‘waarom werk ik eigenlijk?’ dan leidt dat vaak tot meer motivatie voor je werk. Nog mooier is het als je zicht krijgt op de dieper liggende drijfveer waarom je dit werk doet. Welke bijdrage wil jij leveren (aan een ander, je regio, de maatschappij, de wereld, of hoe groot het voor jou ook is)? Waarom doe je wat je doet? Wat is jouw missie? Het antwoord hierop is een belangrijk ingrediënt voor jouw werkgeluk!

2)  Neem de touwtjes van je eigen loopbaan in handen
Zorg ervoor dat je het naar je zin hebt in je baan. Niet gelukkig zijn in je werk maakt je nog vatbaarder voor hoge werkdruk en negativiteit, simpelweg omdat er dan te weinig tegenover staat. Ga dan niet zitten afwachten maar neem zelf de touwtjes in handen en bepaal wat jij nodig hebt. Want zelf actie ondernemen gaat je al een positief gevoel geven. Toon initiatief en kom met ideeën. Wil je jezelf ontwikkelen door een opleiding te volgen? Of door een andere functie te bekleden binnen de organisatie? Bepaal dus wat jij nodig hebt om je werkgeluk te hervinden en kom in actie.

3)  Vier je successen en trakteer jezelf
Wees je regelmatig bewust van projecten, klussen en taken die je succesvol hebt afgerond. Of een drukke periode die je achter de rug hebt en waar je met tevredenheid op terug kunt kijken. Beloon jezelf daarvoor! Ga lekker uit eten, boek een massage of koop een bos bloemen voor jezelf. Dat zorgt ervoor dat je je bewust blijft van alles wat je doet en met name de positieve resultaten van je inspanningen!

4)  Zorg voor sociale contacten op je werk
Onderzoek wijst uit dat sociale contacten op het werk heel belangrijk zijn voor het werkplezier. Neem dus regelmatig de tijd om even een praatje en een geintje te maken met je collega’s. Toon interesse in elkaar door te informeren naar hoe het weekend was, de vakantie maar ook de zorgen die er zijn. Ga met elkaar lunchen of iets drinken na het werk. Het zorgt niet alleen voor een fijne sfeer, maar het verhoogt ook het onderlinge vertrouwen en een goede samenwerking.

5)  Creëer voldoende tijd voor rust en ontspanning, thuis en op het werk
Neem op je werk ieder uur een paar minuten pauze, zeker als je veel achter de computer zit. Ook al lijkt het alsof daar geen tijd voor is. Haal even koffie, maak een praatje of maak een ommetje. Zo geef je je hoofd en je ogen even wat welverdiende rust. Neem de tijd om te lunchen en blijf niet achter je bureau zitten. Maak, voordat je je werkdag afrondt, een actielijstje voor de volgende dag. Dat zorgt ervoor dat je gemakkelijker je werk los kunt laten, en eenmaal thuis meer aandacht hebt voor je partner, je kinderen en je hobby’s. Zorg voor voldoende ontspanning na werktijd door bijvoorbeeld te gaan sporten, een goed boek te lezen of sociale activiteiten te ondernemen. Een gezonde afwisseling tussen inspanning op je werk en ontspanning thuis zorgen voor minder werkstress.

bevlogen medewerkers

Met deze energiegevers zorg je voor minder werkstress en meer werkplezier, en dat komt zowel werknemer als werkgever ten goede. En volgens Van Rhenen is het resultaat van een bevlogen medewerker direct zichtbaar. Als iemand de juiste motivatoren heeft, voelt hij zich betrokken. Dat geeft commitment voor de organisatie, een lager ziekteverzuim en een hogere intentie om te blijven. En zegt hij: “Bevlogenheid is letterlijk besmettelijk: het heeft ook een positief effect op de collega’s. Een bevlogen manager trekt een hele afdeling omhoog en neemt die positiviteit zelfs mee naar huis.”

***

 

Wil je leren hoe je (werk)stress effectief en duurzaam aan kunt pakken?

Profiteer dan van deze tijdelijke aanbieding tijdens de Week van de Werkstress:

Van stress naar YES! – In 90 dagen van je (werk)stress af zodat je weer kunt genieten van je werk en je leven. Tot en met 21 november voor slechts 99 euro. Klik hier voor alle info

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *