Vier je geluksmomenten

Vier je geluksmomenten!

 

Degenen onder jullie die mij al wat langer volgen weten dat ik eerdere jaren in januari begonnen ben met een Succes & Gratitude Jar. Het is een grote glazen pot met een deksel. Maar het mag uiteraard ook een vaas zijn of een andere vorm. Hoe het eruit ziet maakt eigenlijk niet uit, het gaat om wat er in gaat. Ik heb er dit jaar voor gekozen om mijn grootste vaas te pakken, dan kan er heel veel in 😉

Noem het je Happiness Jar, je Gelukspot of je Succes & Gratitude Jar. It’s up to you! De mijne heet dit jaar de Happiness Jar.

Happiness Jar
Elke dag, aan het eind van de dag, schrijf ik het gelukkigste moment van mijn dag op, een succes, iets waar ik trots op ben, of iets waar ik dankbaar voor ben, en stop het in mijn pot. Zo eenvoudig is het. Het kost maar een minuutje of zelfs minder. Ik gebruik geen special papier of pen, maar scheur gewoon een stukje van het dichtstbij liggende stuk papier af. Soms is dat van een krant, een kladblok, of een bonnetje dat ik heb laten slingeren. Daar schrijf ik mijn geluksmoment op en doe het in mijn pot.

Dit dagelijkse momentje heeft me al zoveel opgeleverd. Even stilstaan bij de positieve dingen in mijn leven, hoe grijs het soms ook lijkt. Het brengt me meteen in een fijne stemming, brengt mijn energieniveau omhoog, en geeft me een dankbaar gevoel voor alles wat er (wél) is. En heel vaak zijn het eigenlijk hele kleine dingen die ik opschrijf. Maar hoe gaaf is dat? Dat het niet iets heel groots hoeft te zijn om toch een gevoel van geluk, trots, blijheid en succes te ervaren?

En zonder dat dit meteen mijn onderliggende intentie is, trekt het stilstaan bij deze dingen meer van dat aan.

Dat waar je je aandacht op richt gaat groeien!

 

Doe je ook mee?
Hoe gaaf is het om dit met een hele groep te doen en zo elkaars positieve energie te stimuleren? Duik je kelder in of je zolder op en zoek een geschikte pot of vaas, maak er eventueel een creatief feestje van, en voilà!

Ga naar de Facebookpagina en leuk als je daar wilt posten dat je ook meedoet. Er wordt al druk gepost en geliked, dus hopelijk wordt het een lekker grote enthousiaste groep. En vertel je ons ook even hoe je jouw pot of vaas genoemd hebt? En met een fotootje erbij nog leuker natuurlijk 😉

***


Reacties op dit artikel 
zijn welkom via de knop ‘Reageer op dit artikel’.
(i.v.m. spam worden berichten niet meteen zichtbaar)

© Gertrud de Witte – ESENZIA WerkgelukCoaching, alle rechten voorbehouden.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *