Waar wacht je nog op? The world needs you!

Waar wacht je nog op? The world needs you!

 

Ga je wachten tot je straks met pensioen gaat of op je sterfbed ligt en tot de conclusie moet komen dat je alleen maar spijt hebt van alle dingen die je niet hebt gedaan? Dat je nooit echt lekker uit de verf bent gekomen omdat je altijd koos voor veiligheid en zekerheid (en daar eigenlijk helemaal niet gelukkig van werd)?

In mijn vorige artikel vertelde ik je over Iris (lees het hier als je het gemist hebt).

 

Negatieve ‘self-talk’

Ze was haar werk in de advocatuur zat maar zag geen andere mogelijkheden. Haar negatieve ‘self-talk’ hielden haar impasse in stand en ze voelde zichzelf afglijden in vermoeidheid, leegte, frustratie en uitzichtloosheid.

Gelukkig besefte ze zich dat ze haar situatie en zichzelf serieus moest nemen en belde me op. En nog geen 4 maanden later zat er een hele andere Iris tegenover me. Met een uitstraling van zelfvertrouwen, blijdschap en enthousiasme vertelde ze me dat ze de baan waarvoor ze in ‘de race’ zat gekregen had. Per 1 juni is ze begonnen op de juridische afdeling van een nonprofit organisatie.

Dit is wat ze na afloop zei:

“Dit traject heeft me zoveel meer gebracht dan ik had gehoopt. Ik heb niet alleen mijn talenten, drijfveren en mijn missie helder gekregen, maar ik heb het gevoel dat ik vooral op persoonlijk vlak enorm gegroeid ben. En deze nieuwe baan buiten mijn bekende wereldje had ik voor die tijd echt nooit durven dromen.”

 

Stop met het dimmen van je licht

Lieve talentvolle vrouw, ook jij hebt zoveel (meer) in je mars. En als het er nog niet uitkomt, ben je dan net als Iris niet aan jezelf verplicht om het op z’n minst een kans te geven? Te stoppen met het dimmen van je eigen licht en je talenten en passie niet langer achter slot en grendel te houden?

Ga (weer) in jezelf geloven. In je talenten en kwaliteiten. In je passie. Dat er ook iets is voor jou, iets unieks wat alleen jij hebt te bieden, op jouw manier. The world is waiting for you!

Je hebt je passie en talenten niet voor niks gekregen. Ook al weet je misschien nog niet precies wat die zijn. Ga je ze verloren laten gaan en een middelmatig leven leiden of ga je er werk van maken en jezelf serieus nemen?

 

Waar wacht je nog op?

Goedkeuring van je partner, familie en vrienden?

Geloof me, toen ik ruim 12 jaar geleden de stap wilde zetten om mijn eigen coaching business op te starten verklaarden heel veel mensen me voor gek. ‘Zou je dat niet eerst in loondienst gaan doen? Zou je er niet een baan naast willen hebben voor de zekerheid?’

Ja, natuurlijk triggerden ze daarmee al mijn eigen angsten. Maar diep van binnen wist ik dat dit is wat ik wilde, en had ik het vertrouwen dat het wel goed zou komen. En dat had ik nog nooit zo sterk gevoeld. Het was alsof ik geen keus meer had. Ik werd als het ware die kant opgetrokken, er op een positieve manier ingezogen. Dat was een bijzondere en bijna gekke ervaring voor me. En terwijl ik stap voor stap gestalte gaf aan mijn bedrijf kwamen steeds de juiste mensen en kansen op mijn pad. En zo kon ik, zonder de back-up van een partner (met salaris), deze stap zetten én mijn hypotheek blijven betalen.

 

Was het altijd zo makkelijk? Nee, zeker niet.

Ik heb ook echt wel lastige jaren gehad, ook al deed ik precies wat ik wilde. Er waren echt wel momenten dat ik ging twijfelen. Als het bijvoorbeeld financieel spannend werd. Dan verlangde ik ook wel eens terug naar de zekerheid van een vast maandelijks salaris. Of als ik lastige beslissingen moest nemen in mijn bedrijf, en dat niet even met een collega of partner kon overleggen. Maar altijd zorgde mijn missie, mijn ‘life purpose’ ervoor dat ik doorzette. Want dat ‘kept me going’, wetende dat ik iets belangrijks bij had te dragen in het leven van anderen.

Heb ik er hard voor moeten werken? Ja!

Maar als je doet wat je moet doen, waarvoor je hier op deze wereld bent, dan helpt het Universum je om het waar te maken. Dat mag je zweverig vinden, maar ik heb het echt zo ervaren. En ik zie het ook keer op keer gebeuren bij mijn cliënten die voor het eerst werkelijk contact maken met hun missie. Hun Life Purpose. Hun ‘Why’.

Waren mijn angsten meteen weg? Nee!

Maar toen ik mijn missie helder had waren de grote beren wel een flink stuk kleiner geworden. En ook daar heb ik aan moeten werken. Het gesprek met ze aangaan. Zodat het niet meer van de grote monsters waren die ik van me af moest zien te houden, maar interessante informatiebronnen die me inzicht gaven in mijn eigen niet zo versterkende programmering.

 

The world needs you

 

***

 

Meer weten over hoe je jouw missie, jouw ‘Why’ helder krijgt en afscheid kunt gaan nemen van je beren ? Meld je dan aan voor een van mijn workshops

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *