Reden nr. 1 waarom hoogopgeleide vrouwen burnout raken

Waarom hoogopgeleide vrouwen burnout raken: de belangrijkste oorzaak

 

Als je niet je diepste verlangens leeft, kun je een hoge mate van stress ervaren of zelfs in een ernstige burnout terechtkomen. Want, ik heb ontdekt dat oorzaak nummer 1 van burnout onder hoogopgeleide vrouwen is:

Het niet leven van je Life Purpose

 

Ook onderzoek wijst inmiddels uit dat de belangrijkste redden waarom vrouwen burnout raken is dat ze hun ‘Why’ niet leven. Miljoenen vrouwen voelen zich geremd of zelfs geblokkeerd door onzichtbare barrières om hun life purpose helder te krijgen én uit te dragen.

Ondanks vele mooie prestaties om trots op te zijn, is er een rode draad in de verhalen die ik hoor van slimme, creatieve, zelfbewuste vrouwen: ze ervaren niet het geluk en de vervulling in het leven waarop ze hadden gehoopt.

Het is niet zozeer een gevoel van depressie, maar eerder een gevoel van teleurstelling dat het leven op de een of andere manier niet zo goed is als het zou kunnen zijn …

burnout vrouwen

 

Misschien herken je een aantal van deze gevoelens:

• Hoewel je weet dat je creatief en getalenteerd bent, zet je dit niet in zoals je dat graag zou willen

• Ook al verdien je een prima inkomen, het zou veel meer voldoening geven als je je geld zou verdienen met werk waar je écht blij van wordt

• Je doet je werk goed en je werkgever of opdrachtgevers zijn tevreden over je, maar ergens voel je dat dit niet is wat jij hier te doen hebt

• Je hebt niet het gevoel dat je een belangrijke bijdrage levert met wat je doet, en zou graag meer willen betekenen voor anderen en/of een betere wereld.

 

Dit zijn de verborgen, niet vaak over gesproken angsten en frustraties van miljoenen vrouwen wereldwijd.

Zoveel van ons – en vooral slimme, bewuste vrouwen – houden zichzelf in en beschuldigen vervolgens onszelf omdat we niet datgene naar buiten brengen dat we diep van binnen voelen. Of misschien ‘het wat dan’ nog niet helemaal helder hebben, maar wel ergens weten dat we veel meer te bieden hebben.

Het is dus TIJD om uit de (keuze)stress, burn-out, het niet weten ‘hoe nu verder’, de zelftwijfel, het gevoel van ‘niet uit de verf komen’, en jezelf klein houden te stappen. En te tranformeren naar de mogelijkheden die je hebt met al je talenten, je passie(s), en je unieke persoonlijkheid.

Het is TIJD om geen genoegen meer te nemen met maar een deel van je potentieel leven!

 

Het goede nieuws is dat je in mijn gratis workshop kunt ontdekken hoe je jezelf kunt bevrijden van deze blokkades en je ‘life purpose’ kunt gaan leven, en je bent van harte uitgenodigd!

Mis het niet – meld je nu aan voor deze gratis workshop!

***

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *