Wacht nog even met ontslag nemen! 

Ontslag nemen


Als je het al een tijdje niet meer naar je zin hebt in je werk dan komt vaak al snel de gedachte: ‘Ik ga iets anders zoeken’.
In de hoop dat je elders een baan vindt waar je het wel leuk hebt. Maar de vraag is vaak: Hoe lang gaat het duren voordat daar ook weer de twijfel toeslaat?

Misschien herken je dit wel. Je denkt dat alles opgelost is als je in een andere omgeving zit. Een andere organisatie, andere functie, andere mensen. Daar ben je vast helemaal gelukkig. En meestal is dat de eerste periode ook zo. En toch lijk je iedere keer na verloop van tijd toch weer tegen dezelfde irritaties, teleurstellingen en twijfels aan te lopen.

Dit is niet alleen ontmoedigend maar ook funest voor je zelfvertrouwen. Hoe vaak moet je nog van baan wisselen om het écht naar je zin te hebben? Daarnaast gaat het na het weggaan vaak knagen omdat je je misschien eerlijk afvraagt of je wel werkelijk alles hebt geprobeerd om je werk leuker en interessanter te maken. Weggaan is voor velen toch een makkelijkere optie.

Want je manager aanspreken is nu eenmaal niet zo gemakkelijk. Of aangeven dat je eigenlijk liever een andere functie wilt. Je laat je door je angst leiden om afgewezen te worden en zelfs je baan kwijt te raken als je je mond open trekt. Het is makkelijker te verhapstukken om zelf weg te gaan dan ontslag te krijgen, niet waar? Ook al is het natuurlijk een irreële gedachte om te denken dat je ontslagen wordt als je bij je manager aangeeft dat je meer ondersteuning nodig hebt of aangeeft dat je ambities hebt om andere taken op te pakken.

Om ervoor te zorgen dat, áls je gaat, je met een goed gevoel en opgeheven hoofd op kan stappen is het dan ook heel belangrijk dat je jezelf afvraagt of je er werkelijk alles aan hebt gedaan om ervoor te zorgen dat je je werk weer leuk gaat vinden!

Ik geef je 7 tips die je kunt aanwenden om te kijken hoe jij je werk weer leuk en interessant kunt maken:

1. Heb een gesprek met je leidinggevende over de inhoud van je functie. Het klinkt als een inkoppertje, maar vergis je niet hoeveel (ongelukkige) medewerkers dit niet echt doen. Ze brommen en klagen, maar durven niet werkelijk hun kaarten op tafel te leggen en duidelijk te zijn.

2. Informeer bij HR of er intern andere mogelijkheden zijn die bij je passen.

3. Onderzoek de mogelijkheden om een opleiding of cursus te volgen. Daarmee kun je nieuwe kennis vergaren, mensen uit je vakgebied ontmoeten om mee te sparren, en je positie binnen de organisatie verbeteren.

4. Ga het gesprek aan met je collega met wie het niet zo lekker loopt. Gedoe op de werkvloer in de relationele sfeer heeft heel veel impact op je werkplezier. Het kan enorm veel stress geven. Ook dit is voor veel mensen lastig om bespreekbaar te maken, omdat het relationele je zo persoonlijk raakt. En toch is het heel belangrijk om het wel toe doen, omdat dit meteen de angel uit je gevoel van ‘ik moet hier weg’ kan halen. Roep desnoods de hulp van HR, een vertrouwenspersoon of een coach in om je hierbij te helpen.

5. Kijk hoe je je eigen werkzaamheden interessanter kunt maken. Door bijvoorbeeld taken te delegeren waar je geen energie van krijgt, waardoor je tijd overhoudt om iets nieuws en uitdagends op te pakken. Of door wat vaker de deur uit te gaan en je te laten inspireren door seminars, lezingen, vakbeurzen, e.d. Misschien is het zoeken van een mentor interessant voor jou; iemand die waar je van kunt leren en waardoor je straks meer verantwoordelijkheid op je kunt nemen.

6. Vraag of er mogelijkheden zijn om je werkplek en werktijden aan te passen. Voor veel mensen zijn de werkomstandigheden een stressfactor. Door eerlijk aan te geven welke impact deze op je hebben en hoe je het graag anders zou willen is er vaak meer mogelijk dan je denkt.

7. Neem een coach in armen om te onderzoeken waar de schoen werkelijk wringt. Als je bovenstaande hebt kunnen bewerkstelligen en het heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd, dan is het welllicht zinvol om te onderzoeken wat er op een diepere laag speelt. Voel je je nog wel bevlogen in het werk dat je doet? Zijn er onderliggende patronen waardoor je niet floreert?

Het devies is om eerst met deze aspecten van je werk aan de slag te gaan, voordat je opstapt en straks weer tot de conclusie moet komen dat je terug bij af bent.  Want nogmaals, dat doet je zelfvertrouwen geen goed.

De touwtjes zelf in handen nemen juist wel! Kijk waar jij invloed uit kan oefenen op jouw werkbeleving en dat aan proberen te pakken. Je hebt vaak veel meer invloed op dan je zelf denkt.

En ook als je verzoeken niet ingewilligd kunnen worden dan heb je het tenminste aangekaart. Het kan bijna niet anders dan dat dit je in ieder geval een goed gevoel over jezelf geeft! En dan kun je alsnog altijd besluiten om je heil ergens anders te zoeken.

 

Wil je snel en helder inzicht krijgen in jouw werkbeleving en welke stappen je kunt zetten? Lees dan hier verder 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *