We willen werkgeluk!

Ik kwam onlangs een onderzoek tegen dat gehouden is onder jonge professionals, waarin het werkgeluk van deze groep wordt onderzocht. Dat is natuurlijk interessant, aangezien het helpen van hoger opgeleide professionals met hun werkgeluk onze missie is. Graag deel ik dan ook de uitkomsten van dit onderzoek met je.

67% van de jonge professionals in loondienst binnen een jaar op zoek gaat naar een andere baan. Dat blijkt uit een onderzoek dat onlangs is gehouden onder jonge hoger opgeleiden. 80% van die groep verwacht bovendien dat die baan buiten hun huidige organisatie ligt. De reden is een grotere behoefte aan werkgeluk dan we in onze huidige baan ervaren.

werkgeluk

Om geluk door ons werk te ervaren blijken we een sterke behoefte te hebben aan 3 aspecten: authenticiteit, zelfontwikkeling en verbondenheid met de organisatie waar we werken. Het verlangen om authentiek te kunnen zijn, scoort het hoogst met een 9. De behoefte aan zelfontwikkeling en verbinding komen op een goede tweede plaats met een 8. Deze behoeften worden binnen het huidige werk onvoldoende vervuld, zo blijkt uit het onderzoek.

Er blijkt een sterke relatie tussen het benutten van je talent en het ervaren van geluk. ‘Succes is gelukkig zijn’ antwoordde namelijk 85% van de ondervraagden. Hetzelfde geldt voor de relatie tussen passie en geluk. Wanneer je meer talent en passie kwijt kunt in je werk, dan leidt dit tot een lagere behoefte aan een andere baan.

Je eigen baan creëren draagt bij aan het gevoel van werkgeluk. Uit het onderzoek blijkt namelijk ook dat jonge professionals in loondienst een stuk lager scoren op het inzetten van hun passie dan ondernemers, respectievelijk een krappe 6 versus een ruime 7,5. Ondernemers scoren dan ook significant hoger op werkgeluk, omdat zij simpelweg meer van hun talent en passie kwijt kunnen in hun onderneming. Zij beoordelen hun werkgeluk met een 8, terwijl jonge professionals in loondienst zichzelf net een 6 toekennen.

Dit betekent niet dat je meteen je baan op moet zeggen en voor jezelf moet beginnen. Maar wel dat je dus je passie en talenten moet benutten en je daarmee je eigen baan creëren of vorm geven. Lees ook nog eens het artikel ‘Hoe je je werk interessant houdt zonder van baan te veranderen.’

Hier liggen mooie kansen voor zowel werkgever als werknemer. Jij vergroot daarmee de kans dat je meer werkgeluk ervaart, en de werkgever krijgt er een gemotiveerde, gepassioneerde en productieve werknemer voor terug!

Professionals willen dus vooral zichzelf zijn, hun talenten inzetten en hun passies kunnen volgen.

Wil jij dat ook? Zet dan de eerste stap om je werkgeluk te realiseren en schrijf je in voor het gratis teleseminar ‘Carrière op een dood spoor? Zo pak je dat aan!’

Bron onderzoek: Careerwise/4youngpeople

***

Hoe staat jouw werkgeluk er momenteel voor? Reacties zijn welkom via de knop ‘Reageer op dit artikel’.

© 2014 Gertrud de Witte – ESENZIA WerkGelukCoaching, alle rechten voorbehouden.

 

 

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *