Yes, ik ben ontslagen!

 

“In de zomer, dobberend in de zee drong het tot mij door dat ik een stap moest zetten. Zo wilde ik het niet langer. Werken van weekend naar weekend, rennen tussen kantoor en opvang, en een omgeving waar ik niet meer kon groeien in mijn vakgebied en als mens. De vakanties had ik nodig om bij te komen van de dagelijkse race tegen de klok. Het besef dat het anders moest gaf me enorme rust. En toen het universum mij een handje hielp doordat ik ontslagen werd kwam er een groot ‘Yes!-gevoel’ omhoog. En tegelijkertijd een soort doodsangst”, vertelt Marta.

ontslag, outplacement, loopbaan, carrière, solliciteren, vaststellingsovereenkomst, transitievergoeding


Want even voor de duidelijkheid: voor wie het overkomt, voelt ontslag als een drama.
Vrijwel niemand zal met een grote grijns op zijn gezicht de boodschap van ‘boventalligheid’ in ontvangst nemen en vervolgens vrolijk zijn bureau leegruimen. De meeste ontslagenen maken de eerste dagen en weken een heus rouwproces door. Verdriet, verbazing, onmacht, woede en angst buitelen over elkaar heen.

Maar ontslag hoeft zeker geen drama te zijn! Zeker op de langere termijn, als je eenmaal van de schrik bekomen bent en weer in staat bent om vooruit te kijken. Want meestal word je er juist beter van beaamt Marta, samen met vele andere inmiddels ‘ontslagenen’ die ik heb gesproken. ‘Ontslag is niet het einde van de wereld, maar eerder een nieuw begin’ zeggen ze.

Ook ik weet uit eigen ervaring hoe het voelt om niet meer gelukkig te zijn in mijn werk. Een van die momenten was toen ik net als Marketeer in dienst was gekomen bij een organisatie. Al snel werd duidelijk dat ik daar niet op mijn plek zat. Maar ‘verantwoordelijke, loyale, perfectionistische, doorzetterige ik’ bleef mezelf maar voorhouden dat het echt wel beter en leuker zou worden. Totdat mijn jaarcontract niet werd verlengd, zonder enige vooraankondiging. Het was alsof de bodem onder mijn voeten werd weggeslagen.

Maar wat hebben ze me achteraf een enorm plezier gedaan! Binnen twee maanden had ik een vergelijkbare functie bij een superleuk, ambitieus maar gemoedelijk bedrijf, wat als een warm bad voelde na mijn vorige werkgever. Ik dankte God op mijn blote knietjes voor het ontslag ;-). Zo kan het dus gaan!

Daarom een hart onder de riem voor als je ook geconfronteerd bent met ontslag en geef ik je:

De 5 belangrijkste voordelen van ontslag:


Ontslagvoordeel 1) Het dwingt je om in actie komen

Iets wat je zonder je ontslag waarschijnlijk niet had gedaan. Weinig mensen verlaten namelijk vrijwillig een veilige omgeving. Wie een leuke baan heeft, met een prettig salaris en aardige collega’s, zal niet snel kiezen voor een andere baan. Zeker niet in onzekere tijden. Maar ook als je het niet naar je zin hebt is de angst groot om je baan op te zeggen groot. Zeker in tijden van crisis, want dan ben je blij dat je überhaupt een baan hebt. Daardoor blijven de meeste werknemers ‘hangen’, terwijl ze zich daar niet goed bij voelen. Dus ontslag geeft je een duwtje in de rug. Want nu móet je wel in het diepe springen.


Ontslagvoordeel 2) Het is hét moment om (eindelijk) je dromen waar te maken

Misschien wil je diep in je hart al langere tijd iets anders. Ondernemer worden, van je hobby je werk maken, of misschien toch die stap naar het buitenland maken. Maar de waan van de dag, een drukke baan en dito privéleven, weerhield je er tot nu toe van om er écht serieus mee aan de slag te gaan. Dus misschien is het ontslag zo gek nog niet, want dit is je kans!


Ontslagvoordeel 3) Het biedt tijd en rust voor bezinning

Nu je opeens zeeën van tijd hebt, kun je goed nadenken over je leven en je carrière. Wat vind jij belangrijk? Waar word je blij van? Hoe wil jij een bijdrage leveren? Want niet iedereen heeft al ‘klip-en-klare dromen’ en is klaar om in actie te komen. Dat vergt tijd, rust, bezinning en (zelf)onderzoek. Nu je (hopelijk) even achterover kunt leunen, – want je hebt natuurlijk een goede ontslagregeling en WW-uitkering zeker gesteld -, gun jezelf hier dan ook de tijd voor. Je zult er enorm veel profijt van hebben. Niet alleen nu, maar ook voor je verdere toekomst.


Ontslagvoordeel 4) Je kunt gebruik maken van je ontslagvergoeding

Bij onvrijwillig ontslag heb je te maken met de nieuwe ontslagregels en kom je in veel gevallen in aanmerking voor een Transitievergoeding. Deze ontslagvergoeding kun je aanwenden om een outplacement- of loopbaantraject te volgen; professionele begeleiding bij het uitstippelen van je nieuwe loopbaankoers. Want wist je dat je 70% meer kans hebt op een baan of succesvolle onderneming met outplacement?


Ontslagvoordeel 5) Het zetten van nieuwe stappen geeft een enorme boost in je zelfvertrouwen

Al geven veel professionals toe dat ontslag in eerste instantie voor een flinke deuk in je zelfvertrouwen zorgt, uiteindelijk is het tegenovergestelde waar. Doordat je tijd neemt om te bezinnen en te heroriënteren, je in actie komt om je dromen waar te maken, én merkt hoeveel voldoening dat geeft, levert dit alles een enorme boost op in je zelfvertrouwen. Beseffen dat alles op zijn pootjes terechtkomt (en vaak nog veel meer dan dat zelfs!), en het feit dat je heel veel aankunt doen wonderen voor je gevoel van eigenwaarde.


Voor de meesten is je baan opzeggen geen prettige optie. En daarmee de neiging om te blijven hangen in je huidige baan groot.
Maar als het leven een andere wending krijgt doordat je ontslagen wordt, kun je twee dingen doen: Bij de pakken neerzitten en als een slachtoffer in een negatieve neerwaartse spiraal belanden, of je kunt blij zijn met de prachtige kansen die het je kan bieden. Om nu eindelijk eens de tijd te nemen om uit te zoeken waar je écht blij van wordt en welke stappen je hebt te zetten om deze droom waar te maken. Het is aan jou! Lees hier hoe anderen je al voorgingen.

 

***


Reacties op dit artikel 
zijn welkom via de knop ‘Reageer op dit artikel’.
(i.v.m. spam worden berichten niet meteen zichtbaar)

© 2015 Gertrud de Witte – ESENZIA WerkgelukCoaching, alle rechten voorbehouden.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *