Zak met geld of je carrière?

Wie onvrijwillig ontslagen wordt krijgt vaak de mogelijkheid te kiezen tussen een ontslagvergoeding of outplacement. Veel mensen zijn geneigd te kiezen voor het geld, in deveronderstelling dat ze wel weer snel aan een baan zullen komen. Kijk echter, voor je deze beslissing neemt, goed naar de
arbeidsmarkt en je arbeidsverleden. Schat je kansen realistisch en niet te rooskleurig in. In vele gevallen kun je namelijk beter niet te snel naar de zak met geld grijpen.zak geld

In deze krappe arbeidsmarkt kiezen professionals steeds vaker voor outplacement omdat ze meer zekerheid willen bij het zoeken naar een baan. Je kunt namelijk heel kundig zijn in je vak, maar dat wil niet zeggen dat je ook altijd handig bent in het jezelf verkopen op de arbeidsmarkt. Dat is echt een vak apart: professionele begeleiding vergroot dan ook je slagingskans op de arbeidsmarkt in sterke mate. Recente cijfers geven aan dat je gemiddeld 80% meer kans hebt om een passende baan te vinden met outplacementbegeleiding, én dat je die baan ook sneller vindt!

Een ander belangrijke overweging is het feit dat solliciteren erg eenzaam en frustrerend kan zijn. Goede begeleiding maakt het een stuk gemakkelijker om focus te creëren en te bewaken én om de moed erin te houden.

Er zijn veel situaties waarin je je beter niet kunt laten verblinden door dollartekentjes in je ogen, maar zorgvuldig wilt afwegen of je niet beter kunt kiezen voor begeleiding.

Ik geef je de 8 meest belangrijke:

1)    Als je geen idee hoe je volgende carrièrestap eruit moet komen te zien
Vaak is ontslag dé aanleiding om je loopbaan eens flink onder de loep te nemen. Misschien heb je het wel gezien met je huidige vakgebied en wil je weten welke mogelijkheden je nog meer hebt. Of heb je het gevoel dat nu het moment daar is om je dromen eens zorgvuldig te gaan onderzoeken. Dan is dit je kans om deze mogelijkheid met beide handen aan te grijpen!

2)    Als je niet meer terug wilt in je oude vakgebied en een switch wilt maken
Een carrièreswitch maken in deze tijd is niet altijd even gemakkelijk. Zonder relevante opleiding en werkervaring staan werkgevers meestal niet voor je in de rij. En toch zijn er altijd mogelijkheden; je moet alleen weten hoe je het aanpakt en de juiste ingangen zien te vinden. Laat jezelf hierin begeleiden, zodat je (indien nodig) voor de juiste omscholing zorgt, je verhaal op orde hebt en de juiste wegen bewandeld om vervolgens aan werk te komen.

3)    Als je zelfvertrouwen een flinke deuk heeft opgelopen
Als er veel gebeurd is voorafgaand en tijdens de ontslagprocedure, dan heeft dat vaak veel impact. Op zo’n moment is het niet gemakkelijk om jezelf krachtig presenteren op de arbeidsmarkt, waardoor je een grote kans loopt weer teleurgesteld te worden. Ik heb werkzoekenden daardoor vaak in een negatieve spiraal van frustratie en zelftwijfel terecht zien komen. En dat is echt zonde en niet nodig!

4)    Als je lang niet gesolliciteerd hebt
Als je lang niet hebt hoeven zoeken naar ander werk (lucky you!), dan ben je naar alle waarschijnlijkheid niet voldoende up-to-date met de laatste technieken en trends om werk te vinden. Veel werkzoekenden gaan ervan uit dat, met de oude, vertrouwde manier van ‘afstruinen’ van de bekende vacaturesites, ze binnen afzienbare tijd wel weer werk hebben. Voor velen is niets minder waar. Werk zoeken in de huidige arbeidsmarkt vergt echt een andere aanpak, dus laat je hierin begeleiden!

5)    Als er weinig werk is in jouw branche, vakgebied en/of regio
Ook dan is het slim om je te laten begeleiden door een outplacementadviseur. Hij of zij kan samen met je onderzoeken waar wél mogelijkheden liggen die passen bij je talenten en ambities. Hij/zij kent de arbeidsmarkt en kan zijn of haar netwerk inzetten om je aan werk te helpen.

6)    Als je leeftijd intussen wel eens parten zou kunnen gaan spelen bij het vinden van werk
Ik zeg dit niet graag, maar de realiteit leert dat werkzoekenden boven de ca. 45 gemiddeld vaker afgewezen worden op hun sollicitaties. Zeer frustrerend natuurlijk, want dat is juist de groep professionals waar veel kennis en ervaring zit! Maar helaas wordt hier niet altijd zo naar gekeken. En dus, als je met ‘gewoon solliciteren’ niet verder komt, dan zul je het op een andere manier aan moeten pakken, en is begeleiding essentieel om door die barrière heen te breken.

7)    Als je voor jezelf wilt beginnen
Veel werkzoekenden zijn de afgelopen jaren voor zichzelf begonnen, vaak uit pure noodzaak, omdat er simpelweg geen werk te vinden was. Veel van deze ZZP-ers en ondernemers zijn er echter ook weer mee gestopt! Waarom? Te weinig onderzoek gedaan, geen of nauwelijks een plan gemaakt, en vaak gewoon maar begonnen. Dat vraagt om teleurstelling. Zorg voor goede begeleiding, want het ondernemerschap is echt niet voor iedereen geschikt. Ook hier geldt: je kunt nog zo goed zijn in je vak, maar dat maakt je nog geen succesvolle ondernemer!

8)    Als je meer beren op de weg ziet dan kansen en mogelijkheden
Hoor je alleen nog maar negatieve verhalen om je heen over de arbeidsmarkt en solliciteren? Is de moed je inmiddels in de schoenen gezakt als het gaat om het vinden van een leuke baan? Stop dan alsjeblieft met aanmodderen en stap af van het ‘ik moet dit toch alleen kunnen? Het is me hiervoor ook altijd gelukt.’ Tijden zijn veranderd en zo ook de arbeidsmarkt.

outplacement begeleiding

Realiseer je, dat als je kiest voor outplacement, je in de meeste gevallen het inleveren van je ontslagvergoeding snel terug hebt verdiend. Doordat je investeert in een stevig fundament waarmee je jezelf straks vol zelfvertrouwen kan presenteren op de arbeidsmarkt, zul je niet alleen sneller een passende baan vinden, maar ook een betere uitgangspositie hebben om goed te onderhandelen.

Mocht je met ontslag geconfronteerd worden, ga dan dus allereerst bij je werkgever na wat de mogelijkheden zijn. Wellicht moet je kiezen tussen een geldbedrag of een outplacementtraject. Maar het komt ook voor dat beide opties onderhandelbaar zijn, zeker als je veel dienstjaren hebt opgebouwd. Win altijd advies in bij een jurist of advocaat die gespecialiseerd is in arbeidsrecht, hij of zij zal je hier goed in kunnen adviseren.

***

Reacties op dit artikel zijn welkom via de knop ‘Reageer op dit artikel’.

© 2014 Gertrud de Witte – ESENZIA WerkgelukCoaching, alle rechten voorbehouden.

 

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *