Werkgeluk

Zo weet je of je van je (Ziels)padje af bent

Zo weet je of je van je (Ziels)padje af bent

We hebben allemaal een zielsplan hier op aarde. Een plan waarin de belangrijkste taken en levenslessen staan die onze ziel verder helpen in haar ontwikkeling. Ieder mens heeft in elk leven een specifiek zielspad dat uniek is voor hem of haar. In de oosterse tradities wordt dit ook wel ‘Dharma’ genoemd.

We hebben ingestemd met deze lessen; we hebben ons eigen ‘Soul contract’ getekend, zodat veel van de lessen die we hier hebben te leren al van tevoren vastliggen. Het universum zal er dan ook voor zorgen dat er mensen, gebeurtenissen en uitdagingen in ons leven komen die ons helpen deze lessen te leren. Dat kan betekenen dat we hebben te leren omgaan met onze schaduwkanten, met ‘lastige’ mensen en met pijnlijke situaties, zodat we daardoor kunnen groeien en onze trillingsfrequentie verhogen. Want dat is het hogere doel, het loskomen en transformeren van angst, pijn, verdriet en andere ‘lagere’ emoties, om zo in hogere frequenties van liefde, compassie, geluk en vrede te kunnen zijn.

Schuiven we deze uitdagingen aan de kant, dan zal het leven ons opnieuw, met andere situaties of met andere mensen, uitdagen zodat we ons op dit vlak alsnog kunnen ont-wikkelen. We kunnen ons lot niet uit de weg gaan, maar we kunnen wel zelf bepalen hoe en wanneer we onze levenstaken vervullen. We hebben als mens immers ook vrije wil.

We kunnen allemaal onze unieke lessen aan

Het goede nieuws is dat onze bestemming nooit lessen bevatten die we niet aankunnen of niet kunnen realiseren. We hebben namelijk ook talenten, kwaliteiten en vaardigheden gekregen die ons helpen om de uitdagingen aan te kunnen en te transformeren. Heb je bepaalde lessen geleerd, ben je gegroeid, dan kunnen de positieve aspecten van deze uitdagingen tot bloei komen. Want dat is waar het goud verborgen ligt!

Je kunt het een beetje vergelijken met een computerspelletje: zodra je een niveau onder de knie hebt en een bepaalde score hebt gehaald mag je door naar het volgende.

Je Zielsplan als Spiritual Routekaart voor werk

Idealiter zetten we deze talenten en kwaliteiten ook in om onze levensmissie, onze roeping, te realiseren in de vorm van werk. Om een bijdrage te leveren aan een ander, de maatschappij, de mensheid of de planeet. Dan kunnen we er niet alleen een inkomen mee verdienen, maar worden we er ook blij van en zal het een gevoel van vervulling en voldoening geven.

En daar zit de belangrijke hamvraag: zijn we ons bewust van ons zielsplan en onze levenstaak, en zijn we er voldoende op afgestemd om ook daadwerkelijk dat werk te kiezen dat deze vervulling zal brengen?

Ik zie, voel en geloof steeds meer in de magistrale manier waarop het universum dit allemaal voor ons geregeld heeft. Hoe alles en iedereen verbonden is door middel van een indrukwekkende synchroniciteit. En ook hoe we daar met z’n allen zo ver van verwijderd zijn geraakt. Zoveel mensen zijn niet echt gelukkig, en weten ook niet waar ze gelukkig van worden. Ze zijn het contact met hun hart, hun ziel en hun zielspad kwijtgeraakt.

The Universe has your back

Maar we kunnen er weer mee in verbinding komen als we wat minder in dat hoofd zitten, wat minder in het alsmaar bezig en druk zijn, en wat minder alles zelf willen regisseren in het leven. En in plaats daarvan meer in contact komen met ons lijf, met ons hart, en vertrouwen hebben in het grotere plan. “Knowing that the universe has your back.”

Het gevoel hebben dat je alsmaar aan het worstelen bent, is verre van fijn. Ik weet er alles van. Voor mij was mijn burnout in 2006 HET grote signaal dat ik niet langer mijn Zielspad aan het bewandelen was. En nog steeds als ik merk dat mijn lijf tegensputtert, ik weinig energie heb, of gewoon niet zo happy ben, dan is dat altijd even een soort alarmbelletje dat ik niet helemaal ‘in flow’ ben. En dus een uitnodiging voor reflectie, voelen of ik nog wel met het juiste bezig ben of dingen nog op de juiste manier doe!

Dit zijn 10 signalen waaraan je kunt herkennen dat je van je (Ziels)padje af bent:

  • Stress, angst, en je regelmatig overweldigd voelen
  • Innerlijke onrust (ik wil het anders – werk, wonen, relatie, etc.)
  • Niet meer enthousiast en blij worden van dingen
  • Je futloos voelen, weinig energie hebben
  • Alles voelt uitzichtloos, sombere, depressieve gedachten
  • Teveel energie weggeven aan anderen, grenzeloos zijn
  • Weinig ideeën en inspiratie hebben
  • Het gevoel hebben dat je stil staat
  • Laag zelfbeeld, jezelf en je potentie onderschatten
  • Geen verantwoordelijkheid nemen, je omgeving en omstandigheden de schuld geven

De signalen die erop kunnen duiden dat we niet ons zielspad volgen ervaren we doorgaans niet meer als heel luid en duidelijk, omdat we deze in ons huidige bestaan vaak al zo vanzelfsprekend vinden en voor lief nemen.

Maar ze zijn er wel degelijk, en ze proberen onze aandacht te trekken.

Onze ziel wil namelijk niets liever dan dat we deze aspecten in onszelf gaat helen!

***

Reageren of je eigen ervaringen delen over je Zielspla? Dat kan hieronder!
(NB: Ivm spam worden reacties niet meteen zichtbaar).

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *